Recept na najlepšie grilované kuracie krídla

Zdieľať
kuracie krídla
Recept na najlepšie grilované kuracie krídla Foto: www.freepik.com

Objavte kúzlo dokonale chrumkavých kuracích krídeliek, ktoré nikdy neomrzia. Či už pri sledovaní športu alebo na letnej grilovačke, tieto pochúťky si zamilujete na prvý krát. Pridajte sa k nám a zistite, ako pripraviť kuracie krídla k dokonalosti, aby boli šťavnaté zvnútra a krehko chrumkavé zvonka. Navyše, ponúkame vám tipy na perfektné porcovanie a unikátnu pikantnú marinádu, ktorá ich premení na nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.

Existuje nespočetné množstvo jedál, ktoré by ste mohli jesť neustále a nikdy by vás neprestali baviť. Medzi takéto jedlá jednoznačne patria chrumkavé kuracie krídla. Predstavte si ich: čerstvé, šťavnaté a zároveň chrumkavé. Sú to jednoducho ideálne pochúťky na sledovanie športových prenosov alebo počas letnej barbecue párty.

Ako by mali vyzerať dokonale upečené kuracie krídla?

Zvnútra by mali byť nádherne mäkké, s mäsom, ktoré sa takmer samo oddeľuje od kosti, zatiaľ čo koža by mala byť dokonale prepečená a nádherne chrumkavá. A čo marináda? Ideálne by mala byť ľahko pikantná, aby doplnila celkovú chuťovú harmóniu. Dnes si ukážeme, ako si takéto krídla môžete upiecť doma.

Ako správne naporcovať kuracie krídla?

Ak sa rozhodnete pre pečenie kuracích krídel, vyberajte väčšie kusy s dostatkom mäsa. Ich porcovanie bude potom ľahké. Najdôležitejšie je mať k dispozícii dostatočne ostrý nôž. Kuracie krídlo sa skladá z troch častí: najviac mäsa nájdete na časti najbližšej k prsiam, druhá časť obsahuje viac kostí, ale tiež dosť mäsa, a potom je tu špička, ktorá sa skladá len z kosti a kože. Ak máte radi špičku, nechajte si ju, ale v našom recepte ju nebudeme potrebovať. Nevyhadzujte špičky z kuracích krídel. Dajte ich do mrazničky a neskôr ich použite na prípravu vývaru. K rozkrojeniu krídla použite rezy na miestach kĺbov. S týmito tipmi a trikmi si môžete byť istí, že vaše kuracie krídla budú vždy dokonale chrumkavé a šťavnaté.

grilované mäso
Recept na najlepšie grilované kuracie krídla Foto: www.freepik.com

Budete potrebovať

  • 20 kuracích krídiel
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru (cca 4 cm dlhý)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 lyžice kečupu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 100 ml sladkej chilli omáčky
  • čerstvú chilli papri

Postup prípravy

Najprv si pripravte marinádu na krídla. Olúpte zázvor, potom ho postrúhajte najemno. Do misky dajte olej, kečup, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, zázvor, sladkú čili omáčku. Všetko dobre premiešajte.

Teraz si prekrojte kuracie krídla v kĺbe. Tie obaľte v marináde a naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Krídla nikdy nesypte priamo z misky, mali by ste tam zbytočne veľa marinády, ktorá by sa pripaľovala.

Krídla pečte cca 50 minút pri teplote 200 °C. Počas posledných 20 minút krídla obráťte, aby bola chrumkavá rovnomerne. Pokiaľ chcete, aby boli krídla naozaj chrumkavé, môžete na posledných pár minút použiť horúci vzduch.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané