
Kuracie na paprike patrí v našej kuchyni medzi jedno z najobľúbenejších jedál. Bohužiaľ aj tak ho veľa žien nevarí, pretože sa bojí, že je príliš zložité. My vám však dnes ukážeme, aký jednoduchý a lahodný pokrm to je.
Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 75 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Soľ a korenie
- Mletá sladká paprika
- Maslo 50 g
- Smotana 12% 2 dl
- Cibuľa 1 ks
- Kuracie mäso (naporciované kura alebo kuracie prsia)
- Hladká múka 40 g

Postup prípravy
1.Cibuľu olúpte a najemno nakrájajte. Kurča očistite a naporcujte, kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky.
2.Na masle potom osmažte nakrájanú cibuľu. Akonáhle bude cibuľa zlatá, primiešajte mletú sladkú papriku. Po spenení pridajte trochu vody, osolené a okorenené kuracie mäso a duste ho pod pokrievkou.
3.Nezabudnite mäso obracať a podlievať vodou.
4.Šťavu následne zahustite svetlou zápražkou, ktorú si pripravte z masla a múky. Akonáhle zápražku do omáčky primiešate, varte ju ešte ďalších 20 minút.
5.Následne pridajte smotanu, nechajte omáčku prejsť varom a poprípade ešte osoľte.
Zdroj: jenzeny.cz