Recept na zdravé sušienky. Stačia vám len ovsené vločky a mrkva

Zdieľať
mrkvové sušienky
Recept na zdravé sušienky. Stačia vám len ovsené vločky a mrkva Foto: depositphotos.com

Hľadáte zdravú, no zároveň sladkú pochúťku, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek? Objavte kúzlo mrkvových sušienok s vločkami! Nielenže sú chutné a jednoduché na prípravu, ale sú aj plné vitamínov a antioxidantov. Ideálny spôsob, ako zapojiť do kuchyne aj tých najmenších.

Mrkvové sušienky s vločkami predstavujú perfektnú harmóniu sladkého pokušenia a zdravého občerstvenia. Ich príprava je tak jednoduchá, že sa môže stať zábavnou aktivitou pre celú rodinu. Mrkva ako hlavný hrdina týchto sušienok, je zdrojom vitamínov A, C, K, vlákniny, a antioxidantov, ktoré sú kľúčom k udržaniu zdravia očí a krásy pokožky. Karotenoidy obsiahnuté v mrkve prispievajú k ochrane pred voľnými radikálmi, čím podporujú celkové zdravie.

Mrkvové pokrmy sú neodmysliteľnou súčasťou kuchyne pre ich univerzálne využitie. Či už je mrkva čerstvá, dusená, pečená, alebo pridaná do polievok a omáčok, vždy pridá jedlu špecifický charakter. Využitie mrkvy v dezertoch, ako sú koláče, muffiny, a sušienky, pridáva receptom vláčnosť a prirodzenú sladkosť. Klasické dochucovadlá ako škorica, vanilka, alebo perníkové korenie dopĺňajú chuť mrkvových dezertov, pričom kombinácia s vlašskými orieškami, arašidovým maslom, alebo lekvárom vytvára neodolateľné gurmánske zážitky.

V tomto článku vám predstavíme nie len základný recept na mrkvové sušienky s vločkami, ale aj tipy na variácie, ktoré oživia tradičné recepty. Napríklad, pridanie kúska čokolády alebo kokosu môže vytvoriť úplne nový chuťový rozmer. Zdieľame s vami aj triky, ako dosiahnuť dokonalú krehkosť a chuť, ktoré si zamiluje každý člen rodiny.

zdravé sušienky
Recept na zdravé sušienky. Stačia vám len ovsené vločky a mrkva Foto: depositphotos.com

Mrkvové sušienky s ovsenými vločkami

Čas prípravy: 25 minút + 1 hodina na odležanie cesta

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • ¾ hrnčeka cukru
  • 1 vajce
  • 1 hrnček jemne nastrúhanej mrkvy
  • ½ hrnčeka sekaných vlašských orechov (možno vynechať)

Príprava:

  1. Vo väčšej miske premiešajte vločky, múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu a orechy.
  2. V menšej miske zmiešajte maslo s cukrom a vajcom.
  3. Spojte tekuté prísady so suchými a vytvorte cesto. Misku zakryte fóliou a nechajte 1 hodinu odpočívať v chladničke.
  4. Rúru predhrejte na 180 ºC. Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou lyžice naň pokladajte kôpky cesta. Pečte 10–15 minút do zlatistej farby.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané