Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Konečne sme zistili k čomu je hrubá časť na kuchynskom strúhadle

reklama:
strúhadlo
Konečne sme zistili k čomu je hrubá časť na kuchynskom strúhadleFoto: www.gettyimages.com

Kovové strúhadlo má doma snáď každý z nás. Klasické sú štvorstenné strúhadlá, ktoré môžete používať veľmi pohodlne. Pre úsporu priestoru sa ale dnes vyrábajú aj trojuholníkové alebo ploché modely tohto jedinečného pomocníka. Každá strana má otvory iných veľkostí a tvarov. Vďaka toho si môžete vybrať typ strúhadla, ktorý práve potrebujete. Napodiv nie každý vie, ako správne používať strúhadlo. Viete, na čo správne slúžia jednotlivé typy strán?

Na čo používať veľké otvory na strúhadle?

Prácu, na ktorú je určená táto časť, ľahko zvládnete v kuchynskom robote. Ak ho nemáte alebo nechcete zbytočne ušpiniť, môžete na kosenie tvrdých potravín, zeleniny aj ovocia použiť túto veľkú časť. Táto časť vám pomôže suroviny nastrúhať nahrubo, takže ich budete môcť použiť do šalátu alebo pri príprave dezertov. Záleží ale len na vás, na čo použijete nastrúhané suroviny.

Stranu s veľkými otvormi ale nemusíte používať iba na ovocie alebo zeleninu. Ideálne je aj na strúhanie syra. Ak potrebujete syr na pizzu alebo zeleninu do polievky a nechcete ho krájať, môžete použiť práve túto časť strúhadla. Navyše získate rovnomerné kúsky, ktoré budú vyzerať na pizzi aj v polievke veľmi dobre.

Na čo je menšia veľkosť otvorov?

Prostredné otvory sú určené rovnako ako veľké strúhadlo. Musíte počítať s tým, že kúsky budú oveľa menšie a mäkké suroviny sa zmenia na kašu. Na strúhanie jabĺk je preto lepšie väčšie strúhadlo. Stredná veľkosť je skvelá pre strúhanú čokoládu alebo na prípravu zemiakov na zemiakové placky. Budete ich mať nádherne jemné a cesto sa krásne spojí dohromady.

Na čo slúžia drobné otvory?

Poslednou časťou na strúhadle sú malé, okrúhle otvory. Väčšina ľudí ich nepoužíva, pretože netušia, na čo sa používajú. Pravdou je, že sa táto časť používa na prípravu zeleninového alebo ovocného pyré. Rovnako tak ho môžete použiť na kosenie suchých potravín, ako sú orechy alebo škorica. A ideálna je tiež na prípravu zázvoru, keď ho chcete mať nastrúhaný veľmi najemno.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Dena
Autor Dátum 30. januára 2023

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.