
- Dobré rady a nápady
- Články
- Domácnosť
- Ako nahradiť soľ v jedálničku
Ako nahradiť soľ v jedálničku
1. Citrónová šťava
Najlepší spôsob, ako nahradiť soľ – pridať kyslosť.
Stlačte trochu citrónovej šťavy do šalátu, nikto si ani nevšimne, že potravina nie je posolená. Niektoré produkty budú ešte chutnejšie.
Citrón, napríklad dokonale obohacuje prírodnú arómu rýb.
Okrem toho, citrusové plody sú bohaté na vitamín C.
2. Ocot
Jablkový, vínový, ryžový ocot, slad, balsamico – skúste ich všetky.
V závislosti od typu octu možno pridať aj do polievok, prílohovej zeleniny, mäsa a rybích pokrmov. Pre zábavu si skúste vylúhovať svoj vlastný ocot s aromatických bylín.
Varovanie: túto náhradu soli nedoporučujeme pre osoby s poruchami gastrointestinálneho traktu.
3. morské riasy
Riasy obsahujú prírodnú morskú soľ, vlákninu a veľa jódu.
Kúpte v lekárni suché riasy a rozmelte ich v mlynčeku na kávu alebo ručne rozmelte na jemný prášok. Pridajte do zeleninových šalátov či hlavných jedál.
Takže ponecháte známu slanú chuť a nasýtite telo užitočnými látkami.
4. Bylinky
Zabudnite na soľ, koreňte a soľte bylinkami (čerstvé alebo suché) s jasnými plnými chuťami.
Estragón – mierne pikantná a korenistá chuť
Koriander – má príjemnú arómu anízu a citrusov;
Majorán – ostrý, pikantný a štipľavý;
Rasca – sladká a pikantná a voňavá;
Môžete použiť akékoľvek iné pochutiny, ktoré nájdete na trhu alebo v obchode.
5. Cesnak
Cesnak má jasnú chuť a silný zápach.
Ten uspokojí dennú potrebu soli. Pokiaľ však máte po večeri v úmysle aktívne komunikovať s ostatnými je lepšie, aby ste nepoužívali čerstvý cesnak.
Vymeňte ho za sušený cesnakový prášok.
Príliž neskoro?
Žujte petržlenovú vetvičku alebo vypite pohár mlieka -neutralizuje zápach z úst.
6. Sušená zelenina
Prirodzene slanú chuť majú paradajky, zeler a sladká paprika.
Aby chuť bola výraznejšia, zelenina môže byť použitá v sušenej forme.
Pri sušení je zachovaná nielen chuť zeleniny, ale tiež ostávajú vitamíny.
Sušená zelenina sa predáva v obchodoch, ale je jednoduché si ju nasušiť doma: po dobu 10-15 hodín v rúre pri teplote 80-100 ° C