Výnimočné hrianky s vajíčkom. Lacná a rýchla večera pre celú rodinu

Zdieľať
hrianka s vajíčkom
hrianka s vajíčkom Foto: www.shutterstock.com

Stalo sa vám už, že ste nemali čas alebo možnosť ísť na nákup a hľadali ste, čo rýchlo pripraviť na večeru? V takej situácii často zachráni situáciu starší chlieb a pár vajec. Hrianky s vajíčkom sú klasika, ktorú pozná snáď každý. Sú rýchle, lacné, chutné a navyše teplé, čo v chladnejších dňoch určite poteší.

Existuje však množstvo spôsobov, ako túto jednoduchú pochúťku ozvláštniť a pripraviť ju zakaždým inak. Stačí len pár surovín a môžete vytvoriť výnimočné jedlo, ktoré uspokojí celú rodinu a nezaťaží vašu peňaženku.

6 kreatívnych spôsobov, ako pripraviť hrianky s vajíčkom

  1. Chlieb opečte na troche oleja dozlatista, potrite ho čerstvým cesnakom a natrite roztierateľným syrom. Uvarte vajcia natvrdo, nastrúhajte ich nahrubo a posypte nimi hrianku. Na záver môžete pridať kečup alebo nasekanú pažítku. Tento jednoduchý pokrm vás prekvapí svojou skvelou chuťou.
  2. Opečené hrianky ešte horúce obložte plátkom toastového syra. Na každý kúsok pridajte volské oko, osoľte, okoreňte a posypte strúhaným chrenom. Ak chren nemáte, pokojne ho vynechajte, hrianka bude chutná aj bez neho.
  3. Klasický chlieb obaľte vo vajíčku a osmažte na panvici. Potom ho potrite kečupom a obložte salámou, šunkou, syrom, nakladanou uhorkou alebo inými dobrotami, ktoré doma nájdete.
  4. Opečené hrianky natrite zmesou zo smažených vajíčok premiešaných s kečupom. Kým sú ešte teplé, posypte ich nastrúhaným tvrdým syrom. Takto máte hotovú rýchlu a chutnú večeru.
  5. Ak máte v mrazničke huby, ktoré ste si nazbierali, využite ich. Hrianky opečte na oleji, potrite cesnakom a na panvici opražte huby, kým nezmäknú a neodparí sa voda. Dochutíte ich soľou, korením a rascou. Potom ich spolu s volským okom navrstvite na hrianku. Tento jednoduchý recept vás prekvapí svojou výnimočnou chuťou.
  6. Rozšľahajte vajcia a primiešajte nastrúhaný tvrdý syr, aby vznikla hustá hmota. Túto zmes natrite na jednu stranu chleba a osmažte najprv natretou stranou dole. Potom otočte a osmažte aj druhú stranu. Výsledkom bude lahodná a sýta večera.

Cesnačka s hriankou, vajíčkom a syrom

Ak máte doma cesnak, vajíčka, syr a zopár zemiakov, pripravte si jednoduchú a chutnú cesnačku. Do vriacej vody pridajte nakrájané zemiaky, osoľte, okoreňte, pridajte rascu a zeleninový bujón. Keď zemiaky zmäknú, pridajte pretlačený cesnak a rozšľahané vajce. Na dno taniera vložte na kocky nakrájanú opečenú hrianku, posypte strúhaným syrom a zalejte polievkou. Ak ste ešte cesnačku nevarili, tento recept sa určite zaradí medzi vaše obľúbené.

Hrianky ponúkajú nekonečné možnosti prípravy. Či už ich opečiete na oleji alebo zvolíte zdravšiu verziu z hriankovača, vždy z nich pripravíte chutné a sýte jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina a navyše ušetríte. Nechajte sa inšpirovať a skúste niektorý z týchto receptov už dnes!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané