Vynikajúce plnené rožky. Ideálna pochúťka pre každý sviatok

Zdieľať
tvarohové rožky
Vynikajúce plnené rožky. Ideálna pochúťka pre každý sviatok Foto: www.gettyimages.com

Objavte tajomstvo výroby domácich plnených rožkov, ktoré pripomínajú croissanty! V tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť lahodné rožky s rôznymi náplňami – či už tvarohovou, makovou, orechovou alebo gaštanovou. Ideálna pochúťka nielen na sviatočný stôl!

Rožky sú obľúbené medzi deťmi aj dospelými a ich príprava vám umožní byť kreatívnymi v kuchyni. Ak máte chuť na čokoľvek iné než tvaroh, nebojte sa experimentovať. Dnes sa sústredíme na tvarohovú náplň, ktorá je obzvlášť vhodná na sviatočné pečenie.

Potrebujete:

  • Cesto: hladká múka, čerstvé droždie, vlažné mlieko, vajce, rozpustené maslo, krupicový cukor, štipka soli.
  • Tvarohová náplň: tvaroh, krupicový a vanilkový cukor, krupica, hrozienka, zakysaná smotana, mlieko, citrónová kôra.
rožky
Vynikajúce plnené rožky. Ideálna pochúťka pre každý sviatok Foto: www.gettyimages.com

Postup:

  1. Pripravte kvások z mlieka, cukru a droždia.
  2. Pridajte do múky maslo, vajce, kvások a vytvorte cesto.
  3. Nechajte cesto odpočívať a pripravte náplň.
  4. Z cesta vytvorte guličky a každú vyvaľkajte na tenký plát.
  5. Rozdeľte na trojuholníky, pridajte náplň a zrolujte.
  6. Pečte na 180 stupňoch po dobu 10 minút.

Tipy pre dokonalé rožky

  • Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi náplní.
  • Pre nadýchané cesto nechajte kvások poriadne nakysnúť.
  • Po upečení posypte rožky práškovým cukrom.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané