
Vynikajúce plnené rožky. Ideálna pochúťka pre každý sviatok Foto: www.gettyimages.com
Objavte tajomstvo výroby domácich plnených rožkov, ktoré pripomínajú croissanty! V tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť lahodné rožky s rôznymi náplňami – či už tvarohovou, makovou, orechovou alebo gaštanovou. Ideálna pochúťka nielen na sviatočný stôl!
Rožky sú obľúbené medzi deťmi aj dospelými a ich príprava vám umožní byť kreatívnymi v kuchyni. Ak máte chuť na čokoľvek iné než tvaroh, nebojte sa experimentovať. Dnes sa sústredíme na tvarohovú náplň, ktorá je obzvlášť vhodná na sviatočné pečenie.
Potrebujete:
- Cesto: hladká múka, čerstvé droždie, vlažné mlieko, vajce, rozpustené maslo, krupicový cukor, štipka soli.
- Tvarohová náplň: tvaroh, krupicový a vanilkový cukor, krupica, hrozienka, zakysaná smotana, mlieko, citrónová kôra.

Vynikajúce plnené rožky. Ideálna pochúťka pre každý sviatok Foto: www.gettyimages.com
Postup:
- Pripravte kvások z mlieka, cukru a droždia.
- Pridajte do múky maslo, vajce, kvások a vytvorte cesto.
- Nechajte cesto odpočívať a pripravte náplň.
- Z cesta vytvorte guličky a každú vyvaľkajte na tenký plát.
- Rozdeľte na trojuholníky, pridajte náplň a zrolujte.
- Pečte na 180 stupňoch po dobu 10 minút.
Tipy pre dokonalé rožky
- Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi náplní.
- Pre nadýchané cesto nechajte kvások poriadne nakysnúť.
- Po upečení posypte rožky práškovým cukrom.