
Bábovka je jedným z tých tradičných receptov, ktoré nikdy nezostarnú. A pokiaľ túžite po bábovke, ktorá sa vám len tak nerozpadne a zároveň bude nádherne vláčna, potom je táto bábovka z kefíru tou správnou voľbou. Tento recept ponúka jemnú krehkú arómu spojenú s neodolateľnou mäkkosťou. Pripravte sa na to, ako vám tá pravá bábovka z kefíru rozpustí chuťové poháriky!
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 250 ml kefíru
- 250 g hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 100 g masla (rozpusteného)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového cukru
- štipka soli
- maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie formy
Postup:
Rúru predhrejte na 180 ° C a formu na bábovku vymažte maslom a vysypte strúhankou. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, krupicový cukor a vanilkový cukor. Vzniknutú zmes šľahajte ručným šľahačom alebo mixérom, kým nezískate svetlý a penivý krém. Postupne pridávajte rozpustené maslo a kefír. Dobre premiešajte.
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Pridajte múčnú zmes do tekutého cesta a za stáleho miešania spojte do hladkého cesta. Dajte pozor, aby ste cesto nepremiešali. Cesto prelejte do pripravenej formy a vyrovnávajte povrch. Formu s cestom dajte do predhriatej rúry a pečte asi 40-50 minút, alebo kým bábovka nezhnedne a neurobíte skúšku špajdľou, ktorá by mala zostať suchá.
Hotovú bábovku vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť vo forme. Potom ju opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Vychladenú vláčnu bábovku môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať tak, ako vám najviac chutí.
Vychutnajte si kúsoček z mäkkého neba
Táto vláčna bábovka z kefíru je nielen skvelým dezertom, ale aj skvelou desiatou či dopoludňajším zákuskom k šálke čaju či kávy. Jej jedinečná textúra a jemná chuť vás očarí a určite sa stane obľúbeným receptom vo vašej domácnosti. Či už si ju budete dávať na raňajky, desiatu alebo na večeru, táto bábovka z kefíru vás nadchne chuťovými zážitkami a potešením.
Zdroj: extrafit.cz