Vianočný ježkovia patria k najroztomilejším pečeným cukrovinkám. Vyskúšajte recept

Zdieľať
vianočný ježkovia
Vianočný ježkovia patria k najroztomilejším pečeným cukrovinkám. Vyskúšajte recept Foto: www.gettyimages.com

Hľadáte originálne vianočné pečivo, ktoré poteší nielen vaše chuťové bunky? Upečte si vianočných ježkov. Toto pečivo je naozaj roztomilé a zvlášť, ak máte malé deti, bude mať u vás počas tohtoročných Vianoc zaručene úspech!

Vianočný ježkovia – základné suroviny na cesto

  • 350 gramov hladkej múky
  •  200 gramov zmäknutého masla
  •  50 gramov práškového cukru
  •  4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov
  •  žĺtok

Ingrediencie na zdobenie vianočných ježkov

  •  čokoládová poleva
  •  strúhaný kokos (alebo mleté vlašské orechy)
ježkovia
očný ježkovia patria k najroztomilejším pečeným cukrovinkám. Vyskúšajte recept Foto: www.gettyimages.com

Recept na vianočných ježkov je jedna veľká zábava: Ako postupovať?

Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte žĺtok s práškovým cestom, pridajte maslo, múku a mleté orechy. Vypracujte vláčne cesto, ktoré dajte na chvíľu oddýchnuť do chladničky.

V ďalších krokoch sa pustite do modelovania ježkov. Z cesta si v dlaniach urobte guľôčku, ktorú v jednom mieste stlačte a vymodelujte ňufáčik. Výsledné telo ježka by malo mať tvar kvapky. Vianočných ježkov pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 10 minút.

Ako na zdobenie vianočných ježkov? Snažte sa o najroztomilejší výsledok

Pokiaľ ide o zdobenie vianočných ježkov, môžete k nemu prizvať aj svoje deti. Ako teda naňho? Upečené a vychladnuté „kvapky“ namočte v ich širšej časti do čokoládovej polevy a následne obaľte v strúhanom kokose alebo v mletých vlašských orechoch. S pomocou špajle ešte urobte ježkom oči a ňufáčik z čokolády. Potom nechajte  ježkov v chlade stuhnúť a už si na nich môžete pochutnávať.

Zdroj: jenzeny.cz, Recepty všeho druhu | Facebook.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané