Hľadáte originálne vianočné pečivo, ktoré poteší nielen vaše chuťové bunky? Upečte si vianočných ježkov. Toto pečivo je naozaj roztomilé a zvlášť, ak máte malé deti, bude mať u vás počas tohtoročných Vianoc zaručene úspech!
Vianočný ježkovia – základné suroviny na cesto
- 350 gramov hladkej múky
- 200 gramov zmäknutého masla
- 50 gramov práškového cukru
- 4 polievkové lyžice mletých vlašských orechov
- žĺtok
Ingrediencie na zdobenie vianočných ježkov
- čokoládová poleva
- strúhaný kokos (alebo mleté vlašské orechy)
Recept na vianočných ježkov je jedna veľká zábava: Ako postupovať?
Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte žĺtok s práškovým cestom, pridajte maslo, múku a mleté orechy. Vypracujte vláčne cesto, ktoré dajte na chvíľu oddýchnuť do chladničky.
V ďalších krokoch sa pustite do modelovania ježkov. Z cesta si v dlaniach urobte guľôčku, ktorú v jednom mieste stlačte a vymodelujte ňufáčik. Výsledné telo ježka by malo mať tvar kvapky. Vianočných ježkov pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 10 minút.
Ako na zdobenie vianočných ježkov? Snažte sa o najroztomilejší výsledok
Pokiaľ ide o zdobenie vianočných ježkov, môžete k nemu prizvať aj svoje deti. Ako teda naňho? Upečené a vychladnuté „kvapky“ namočte v ich širšej časti do čokoládovej polevy a následne obaľte v strúhanom kokose alebo v mletých vlašských orechoch. S pomocou špajle ešte urobte ježkom oči a ňufáčik z čokolády. Potom nechajte ježkov v chlade stuhnúť a už si na nich môžete pochutnávať.
