
Úžasný obed. Ako pripraviť hovädzie s krémovou hubovou omáčkou Foto: www.gettyimages.com
Hľadáte inšpiráciu na lahodný obed? Predstavujeme vám recept na hovädzie mäso s bohatou hubovou omáčkou a prílohou podľa výberu – od tradičnej ryže až po klasické knedle. Tento recept kombinuje klasiku a inováciu v kuchyni, a pridáva k tomu štipku lásky k vašej rodinnej večeri.
Naše neodolateľné hovädzie: Krémová hubová omáčka a vaša obľúbená príloha.
Dnes vám Jana prináša recept na vynikajúcu hubovú omáčku, ktorá obsahuje širokú škálu ingrediencií od bobkového listu až po nové korenie, vrátane bohatej smotany. Jej špecialita, podávaná s kúskami hovädzieho a aromatickou omáčkou, určite poteší každého člena rodiny.

Úžasný obed. Ako pripraviť hovädzie s krémovou hubovou omáčkou Foto: www.gettyimages.com
Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho (predná časť)
- Hovädzí vývar (podľa potreby)
- Čerstvé huby (podľa chuti)
- 1 bobkový list
- Nové korenie (niekoľko zrniek)
- Čierny korenie (celé zrnká)
- 2 lyžice masla
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 balenie 33% smotany
- Ocot (podľa chuti)
- Cukor (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- Začnite prípravou hovädzieho mäsa, ktoré varte vo vode s korením, kým nebude mäkké. Po uvarení mäso vyberte a vývar preceďte.
- Na inej panvici pripravte základ omáčky: smažte maslo s múkou, potom prilievajte hovädzí vývar a intenzívne miešajte.
- Pridajte nakrájané huby a varíme, kým nezmäknú. Následne pridajte smotanu, ocot, cukor, soľ a korenie. Nechajte povariť.
- Nakoniec hovädzie mäso nakrájajte a podávajte s omáčkou. Odporúčame servírovať s knedľou, ryžou alebo cestovinami.