Úžasný obed. Ako pripraviť hovädzie s krémovou hubovou omáčkou

Zdieľať
hovädzie s hubovou omáčkou
Úžasný obed. Ako pripraviť hovädzie s krémovou hubovou omáčkou Foto: www.gettyimages.com

Hľadáte inšpiráciu na lahodný obed? Predstavujeme vám recept na hovädzie mäso s bohatou hubovou omáčkou a prílohou podľa výberu – od tradičnej ryže až po klasické knedle. Tento recept kombinuje klasiku a inováciu v kuchyni, a pridáva k tomu štipku lásky k vašej rodinnej večeri.

Naše neodolateľné hovädzie: Krémová hubová omáčka a vaša obľúbená príloha.

Dnes vám Jana prináša recept na vynikajúcu hubovú omáčku, ktorá obsahuje širokú škálu ingrediencií od bobkového listu až po nové korenie, vrátane bohatej smotany. Jej špecialita, podávaná s kúskami hovädzieho a aromatickou omáčkou, určite poteší každého člena rodiny.

hovädzie na hubovej omáčke a knedlou
Úžasný obed. Ako pripraviť hovädzie s krémovou hubovou omáčkou Foto: www.gettyimages.com

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho (predná časť)
  • Hovädzí vývar (podľa potreby)
  • Čerstvé huby (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • Nové korenie (niekoľko zrniek)
  • Čierny korenie (celé zrnká)
  • 2 lyžice masla
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 balenie 33% smotany
  • Ocot (podľa chuti)
  • Cukor (podľa chuti)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. Začnite prípravou hovädzieho mäsa, ktoré varte vo vode s korením, kým nebude mäkké. Po uvarení mäso vyberte a vývar preceďte.
  2. Na inej panvici pripravte základ omáčky: smažte maslo s múkou, potom prilievajte hovädzí vývar a intenzívne miešajte.
  3. Pridajte nakrájané huby a varíme, kým nezmäknú. Následne pridajte smotanu, ocot, cukor, soľ a korenie. Nechajte povariť.
  4. Nakoniec hovädzie mäso nakrájajte a podávajte s omáčkou. Odporúčame servírovať s knedľou, ryžou alebo cestovinami.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané