Upečte si viedenskú klasiku. Vynikajúcu sacherovu tortu

Zdieľať
sacherova torta
Upečte si viedenskú klasiku. Vynikajúcu sacherovu tortu Foto: depositphotos.com

Objavte tajomstvo prípravy dokonalej sacherovej torty priamo z pohodlia vášho domova. Tento tradičný rakúsky dezert, známy svojou bohatou čokoládovou chuťou a jemným marhuľovým džemom, je vrcholom každej slávnostnej tabule. Naučte sa, ako upiecť sacherovu tortu, ktorá očarí vašich hostí a prinesie kúsok Viedne do vášho domova.

Predstavte si – nádherný tmavý koláč, zalievaný hodvábnou čokoládovou polevou. Presne taký, aký by ste našli vo Viedni. Sacherova torta. Chcete si ju vychutnať? Pripravte si ju s nami! Ak máte radšej bohaté čokoládové koláče než ľahké ovocné, neváhajte a pustite sa do pečenia vynikajúcej Sacherovej torty s nami. Uistíme vás, že ju budete chcieť piecť znova a znova.

Recept na Sacher tortu:

Potrebujete:

  • 350 gramov rozpustenej čokolády
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 150 gramov masla
  • 4 kvapky vanilkového extraktu
  • 6 vajec (oddelené žĺtky a bielky)
  • 1 šálku hladkej múky
  • 1 štipku soli
  • 300 ml marhuľového džemu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL smotany na šľahanie
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
torta
Upečte si viedenskú klasiku. Vynikajúcu sacherovu tortu Foto: depositphotos.com

Začnite s 150 gramami čokolády, ktorú nalámete a rozpustíte vo vodnom kúpeli. Pre polevu si odložte bokom lyžicu masla a cukru. Zvyšok masla zmiešajte s vychladnutou čokoládou, pridajte preosiatu múku a štipku soli. Všetko dobre premiešajte a vypracujte hladké cesto.

Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Postupne ich pridávajte po lyžiciach do čokoládovej zmesi a začleňujte špachtľou. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymažte maslom a vysypte múkou. Čokoládové cesto vlejte do formy a povrch uhlaďte. Pečte 40 až 50 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte vychladnúť.

Potom si zohrejte džem s citrónovou šťavou a preceďte cez sitko. Vychladnutú tortu vyberte z formy a rozkrojte na dve časti. Obe potrite marmeládou. Vrchnú stranu a boky torty potrite rovnako.

Ostatnú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte zvyšok cukru a masla a dobre premiešajte. Odstráňte z platne a vmiešajte smotanu. Horúcu polevu nalejte na tortu, potrite aj boky a nechajte stuhnúť.

Pre extra lesk a chuť pridajte na povrch torty čerstvé ovocie alebo jemne nastrúhanú čokoládu predtým, než poleva stuhne. Tento krok dodá vašej torte nielen krásny vizuálny efekt, ale aj úžasnú chuťovú rozmanitosť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané