Úžasný tip na vianočné pohostenie. Famózna nátierka z jednoduchých ingrediencií nielen na vianočný stôl. Fantastický tip na výdatné raňajky alebo večeru, ale hodí sa v ktorúkoľvek dennú dobu. Jednoduchý recept na najchutnejšiu nátierku.
Potrebujeme:
- 80 g cibule
- 90 g nakladaných uhoriek
- mleté korenie
- soľ
- 1 PL horčica
- 3 PL majonézy
- 1 ČL mletej papriky
- 2 vajcia
- 400 g bravčového mäsa v konzerve
Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Preložíme ju do hlbokej misky. Pridáme na hrubo nastrúhanú nakladanú uhorku. Nasypeme mleté korenie. Ďalej pridáme horčicu, majonézu a mletú papriku. Vajíčka uvaríme natvrdo. Následne ich necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame ich na malé kúsky. Pridáme do zmesi. Dobre premiešame. Pridáme konzervované bravčové mäso. Lyžicou ho roztlačíme. Dôkladne zamiešame. Dochutíme soľou, horčicou a premiešame. Hotovú nátierku necháme odležať minimálne dve hodiny. Servírujeme s pečivom, uhorkami, červenou cibuľou, cherry paradajkami a jarnou cibuľkou.
Zdroj: tiscali.cz,
