Tiramisu. Jedinečný dezert, ktorý si môžete pripraviť doma

Zdieľať
tiramisu
Tiramisu. Jedinečný dezert, ktorý si môžete pripraviť doma Foto: www.freepik.com

Tiramisu, slávny taliansky dezert, je milovaný miliónmi ľudí na celom svete. Prečo si ho teda nevyrobiť doma a spríjemniť si chvíle sladkým potešením? Poďme spolu objaviť, ako pripraviť tento jedinečný dezert, ktorý sa stane hitom vo vašej kuchyni.

Tiramisu je vynikajúci a veľmi známy dezert, ktorý by aspoň raz v živote mal ochutnať každý z nás. Pochádza z Talianska a je obľúbený na celom svete. A čo je najlepšie, môžete si ho pripraviť aj vo svojej kuchyni. Tiramisu patrí medzi najchutnejšie sladkosti, ktoré si môžete dopriať doma, v cukrárni alebo v reštaurácii. Poďme sa pozrieť, čo budete potrebovať a ako si môžete vyrobiť tento jedinečný dezert.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu nepotrebujete príliš veľa surovín, ale dôležité je ich správne použitie. Pripravte si vhodnú formu, ideálne sklenenú. Okrem toho budete potrebovať nasledujúce ingrediencie a trochu času, aby ste potešili svoju rodinu. Na domáce tiramisu si pripravte:

  • mascarpone – 50 dkg
  • práškový cukor – 5 dkg
  • vajcia – 5 ks
  • vanilkový cukor – 1 lyžička
  • káva – 3 dl
  • rum alebo rumový aromatizátor – pár kvapiek
  • detské sušienky – 40 ks
  • holandské kakao – podľa chuti
  • čokoláda na ozdobu – podľa potreby
kávové tiramisu
Tiramisu. Jedinečný dezert, ktorý si môžete pripraviť doma Foto: www.gettyimages.com

Postup pri príprave

Do veľkej misky vložte mascarpone. Pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky vajec. Všetko dobre premiešajte. Biele vajcia vyšľahajte do tuhej peny pomocou mixéra. Následne ich opatrne vmiešajte do zmesi s mascarpone.

Kávu nalejte do hlbokého taniera a pridajte rum alebo rumový aromatizátor. Rýchlo namočte detské sušienky do tejto zmesi. Sušienky by nemali byť príliš namočené, ale mali by do seba vtiahnuť chuť kávy s rumom. Položte ich vedľa seba do pripravenej formy.

Sušienky potrite krémom a posypte holandským kakaom. Tento postup opakujte, pričom vždy vkladajte sušienky, krém a kakao. Vrch tiramisu by mal byť zakončený krémom. Krém ešte raz posypte holandským kakaom a v tomto prípade aj nastrúhanou čokoládou. Dajte tiramisu do chladničky a nechajte ho tam cez noc. Tiramisu bude vynikajúce samo osebe, ale tiež je skvelým dezertom ku káve. A navyše si pochutnáte na typickej talianskej chuti.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané