
Štedrý deň bez mäsa. Tradičný recep na vianočný obed Foto: www.gettyimages.com
Vianočný obed. Čo si pripraviť na Štedrý deň? Ponúkame vám inšpiratívne tipy na obľúbené slovenské vianočné jedlá bez mäsa, ktoré vám spríjemnia čakanie na večernú hostinu.“
Vianočné gurmánske pôžitky. Inšpirácie na Štedrý deň
Tradičná vianočná večera na Slovensku je známa svojou rybou polievkou a smaženým kaprom so zemiakovým šalátom. Ale čo si pripraviť na obed 24. decembra? Ak plánujete dodržiavať pôst až do večera, aby ste mohli uvidieť zlaté prasiatko, odporúčame vám bezmäsité jedlá. Tu je niekoľko nápadov na vianočný obed.
Kyslá polievka ako ideálny obed
Veľa slovenských rodín si na Štedrý deň obľúbilo kyslú polievku s vajcom a zemiakmi. Táto hustá polievka vás zasýti a je tiež bezmäsým jedlom. Ako si ju pripravíte?
Hustá kyslá polievka bez masa
- 300 gramov bielej kyslej kapusty
- 5 stredných zemiakov
- 250 mililitrov smotany
- 2 lyžice hladkej múky
- Na dochutenie: bobkový list, nové korenie, celý čierne korenie, soľ