
Bolo odhalené, čo výborný dermatológ Lukas Nikolova za veľké peniaze hovorí svojim klientom. teraz jeho rady môžete poznať aj vy a schudnúť!
Zhoďte z brušného tuku počas jedného týždňa!
Pozor na cvičenie, je to chyták: Toto vám nakopne metabolizmus ešte lepšie!
Cvičiť nemôže každý. A najväčšia chyba je to, že ľudia si jednoducho zrazu zmyslí, že potrebujú schudnúť, pričom sa roky takmer nehýbali.
Takýto prudký nárast aktivity je nesmiernou záťažou na kĺby i celý pohybový aparát. Keď chcete začať intenzívnejšie cvičiť, vždy sa najprv poraďte s odborníkom, či vám to neublíži ešte viac.
Ja odporúčam svojim klientom, aby počas prvého týždňa zabudli na fitness a každý deň strávili aspoň 20 minút súvislou chôdzou (ideálne rýchlejší, ale vždy tak, aby to zvládali vaše kĺby). Táto metóda doslova prebudí váš metabolizmus. Je to bezpečné a neskutočne účinné riešenie.
Strava dokáže úžasné veci: Stačí pritom vymeniť len pár vecí a kilá pôjdu dole!
Neuznávam diéty, počas ktorých týždeň alebo dva trýznite svoje telo jedným typom jedla. Stačí, keď v strave zmeníte len pár vecí a dokáže to úžasne pomôcť vášmu tráveniu. Takto sa môžete zbaviť množstvo uloženého tuku a zabránite tomu, aby ho telo ukladalo.
A ešte jedna dôležitá vec, ktorú ľudia častokrát ignorujú – soľ a nadmerné solenie je počas chudnutia rovnakým nepriateľom ako cukor a nadmerná konzumácia sladených dobrôt.
Dajte na tieto kombinácie jedál.
Jedálniček na týždeň:
Variácie raňajky (najdôležitejšie jedlo dňa):
- Ovsené vločky s orechmi, trochou vanilky a hrozienkami – ideálne bez mlieka, masla a medu.
- Hrozienka môžete pred konzumáciou namočiť do horúcej vody, napučia a budú ešte sladšie.
- Praženica so zeleninou, môžete na prípravu použiť rastlinný olej, ale v čo najmenšom množstve a ideálne olivový olej.
- Pečivo si môžete tiež dopriať na raňajky, avšak vymeňte klasický chlieb z kvásku, za nekvasený – napríklad írsky chlieb.
- Dajte si k nemu kuracie mäso, nízkotučný tvaroh (namiesto syra, ak syr tak s nižším obsahom tuku) a paradajky. Uberte aj na vašej spotrebe kávy. Raz za týždeň si môžete dopriať aj viac šálok, zvyšok týždňa je dobré sa jej vyhýbať, prípadne, dať si len jednu šálku.
- Zdravé lievance bez múky a cukru – múku vymeňte za zomleté ovsené vločky, zmiešajte ich s nízkotučným tvarohom, vajíčkom a roztlačeným banánom. Namiesto vyprážania je pripravte v rúre.
- Takto pripravíte aj palacinky, namiesto múky vyberte ovsené vločky. Pripravte ich na panvici, ktorú najskôr prejdite rozkrojeným zemiakmi, palacinky sa nepripáli ani bez tuku.
Čo k obedu:
- Ryža je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energiu. Najlepšie je hnedá ryža, ktorú si môžete dopriať s kuracím soté, namiesto soli ochucujte sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.
- Dusené kapusta hovädzím mäsom.
- Pohánka je tiež výborná príloha, ak chcete schudnúť. Zmiešajte ju so zeleninou restovanou na cesnaku a trochou tvrdého syra.
- Rizoto s hráškom a tuniakom, prípadne kuracím mäsom.
- Cestoviny z celozrnnej múky s kuracím mäsom, olivami a paradajkami.
- Plnené kapustné listy mletým mäsom a ryžou – bez ďalšej prílohy.
Variácie desiaty:
- Pohár ovocie.
- Upečené jablká s tvarohom.
- Nekvasený chlieb a tzatziky omáčka.
- Ovsené vločky sa strúhanou mrkvou a jablkom.
- Nízkotučný tvaroh s kokosom.
- Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyslým ovocím.
Čo k večeri:
- Šalát z kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny, pokvapkaný olivovým olejom.
- Nekvasený chlieb s mozzarellou, morčacie šunkou a paradajkou.
- Kuracie pečienka restovaná s hrachom a paradajkami.
- Pečený pstruh na masle so zeleninou.
- Šalát s orechmi a ľahkou jogurtovou zálievkou.
- Variácie kapustných šalátov, ale bez majonézy – nahraďte ju jogurtom, prípadne kyslou smotanou s nižším obsahom tuku.
- Dôležité je aj to, aby ste sa ani zdravou stravou nikdy neprejedali. Ja radím mojim klientom, aby si na jedlo vždy dali aspoň 15-20 minút času, nejedli nikdy pred počítačom ani televíziou a pokiaľ je to možné, pustili si počas stolovania vážnu hudbu.
Je dokázané, že pri nej človek jej pomalšie, jedlo si lepšie vychutná a nemá sklony prejedať sa.