
Hľadáte spôsob, ako oživiť tradičný recept na vaječnú omeletu? Nebojte sa experimentovať s netradičnými ingredienciami a objavte chutné tajomstvo omelety, ktorá si získala obľubu v Španielsku. Prečítajte si jednoduchý recept, ktorý premení vaše raňajky na skutočný kulinársky zážitok.
Táto omeleta, známa svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou, vás zavedie na slnečné pláže Španielska. Okrem klasických ingrediencií ako sú zemiaky a vajcia, vám ukážeme, ako pridať jedinečný twist, ktorý prebudí vaše chuťové bunky. Ako bonus vám ponúkame tipy, ako pripraviť omeletu zdravšiu bez straty chuti.

Pripravte si
- 4 menšie zemiaky
- 4 vajcia
- olivový olej
- 1 cibuľu
- soľ podľa chuti
Postup
Zemiaky ošúpte, opláchnite a nakrájajte na tenšie kolieska. Aby dokonale vyschli, položte ich na papierovú utierku. Cibuľu ošúpte a tiež nakrájajte na kolieska. Na panvici si rozohrejte olivový olej a cibuľu i zemiaky nechajte na oleji dozlatista opražiť. Potom už len pridajte vyšľahané vajcia a o pár minút môžete podávať.

Tipy na vylepšenie
- Ak chcete omelete dodať viac chuti, skúste pridať trochu syra alebo kúsky šunky.
- Pre vegetariánsku verziu môžete pridať grilovanú zeleninu.
- Pre zdravší variant použite slnečnicový olej a pridajte listy špenátu.