Pokiaľ nie ste veľkým fanúšikom sladkých koláčov a tort, ale dávate prednosť radšej slaným pokrmom, máme pre vás recept na výborný slaný koláč, ktorý poteší každého mäsožravca.
Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Kuracie prsia 2 ks
- Nastrúhaný syr 30 g
- Plátky šunky 100 g
- Vajcia 4 ks
- Smotana na šľahanie 2 lyžice
- Múka 2 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Vezmite guľatú tortovú formu s priemerom 24 cm a vyložte ju papierom na pečenie.
2. Kuracie mäso (najlepšie prsia) nakrájajte na tenké plátky, ktoré mierne osoľte, okoreňte a jemne naklepte.
3. V miske zmiešajte vajíčka so smotanou, štipkou soli a múkou.
4. Na dno formy naneste nastrúhaný syr.
5. Každý plátok mäsa obaľte v múke a potom v smotanovo-vaječnej zmesi a položte do formy.
6. Ďalšou vrstvou je šunka a opäť syr.
7. Vrstvy opakujte, všetko prelejte zvyškom vaječnej zmesi a na záver ešte posypte syrom.
8. Tortovú formu zakryte alobalom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 220 °C.
9. Ako prílohu zvoľte zemiaky alebo hranolky.
Zdroj: jenzeny.cz
