
Škrupiny z vlašských orechov robia veľmi zdravý čaj proti prechladnutiu, účinne uľavuje od kašľa a bolesti v krku. Väčšina ľudí škrupinu vlašského orecha vyhodí, ale v tomto prípade sa môže v zime veľmi hodiť, radšej si z nej uvarte čaj. Pôsobí priaznivo na funkciu pľúc, ale tiež uľavuje od opakovaného kašľa u fajčiarov. Vďaka vysokému obsahu tuku sú vlašské orechy tiež obzvlášť zdravé pre mozog. Obsahuje tiež dôležité minerály a vitamíny, ktoré posilňujú organizmus, regulujú hladinu cholesterolu, krvný tlak, zmierňujú menštruačné bolesti a zabraňujú zápalom v tele. Mnohí si neuvedomujú, že aj škrupina, ktorá sa zdá byť „zbytočná“, má vynikajúce terapeutické vlastnosti. Čaj zo škrupín vlašských orechov nielen zmierňuje príznaky prechladnutia, ale tiež sa stará o zdravie a krásu vlasov, upravuje krvný obeh.
Pozitívne účinky čaju zo škrupín vlašských orechov
Znižuje kašeľ
Pôsobí blahodárne na pľúca, zmierňuje bolesti na hrudi, dokáže zabrániť hromadeniu tuku v cievach, čím zlepšuje zdravie srdca.
Čaj zo škrupín vlašských orechov je výborným doplnkom na zmiernenie kašľa spôsobeného prechladnutím alebo inými respiračnými infekciami. Konzumácia 3 šálok čaju denne, osladeného trochou medu, pomôže odstrániť sekrét, ktorý sa vám nahromadil v krku a uľaví od neznesiteľnej bolesti.
Čaj zo škrupín vlašských orechov sa odporúča pri stučnení pečene a pri rôznych zažívacích a črevných problémoch. Odporúča sa tiež používať u pacientov s infekciami močových ciest alebo nedostatočnou periférnou cirkuláciou.
Šálka čaju z orechovej škrupiny tiež zlepšuje váš duševný stav, pomáha vám znovu získať energiu a koncentráciu. Podporuje imunitný systém a vďaka vysokému obsahu vápnika znižuje riziko vzniku osteoporózy.
Lesklé zdravé vlasy s čajom zo škrupín
Čaj zo škrupín vlašských orechov možno použiť aj zvonka, najmä pre zdravie vlasov. Opláchnite si vlasy čajom zo škrupín vlašských orechov, rýchlo získajú lesk a silu.
Obklad z čaju zo škrupín vlašských orechov možno tiež aplikovať na opuchnuté a unavené nohy, aby pomohol znížiť zápal a bolesť.
Ako pripraviť čaj zo škrupín vlašských orechov?
Budeme potrebovať 10 orechových škrupín a 500 ml vody. Do kanvice nalejte vodu, pridajte orechy a priveďte do varu, potom varte na miernom ohni 30 minút, potom sceďte. Oslaďte trochou medu alebo škorice a dochuťte plátkom citróna. Na zosilnenie účinku pridajte do čaju za varu polovicu cibule. Orechový a cibuľový čaj pite teplý, nikdy nie horúci, inak sa vaša bolesť v krku alebo kašeľ môžu len zhoršiť.