
Dali by ste si niečo sladké na zub? Bezkonkurenčná je v tomto prípade rýchla šľahačková roláda bez múky, ktorá sa vám doslova rozplynie na jazyku. Na tento recept nedá desiatky rokov dopustiť mnoho z nás. Poďte si ho s nami pripomenúť.
Rýchla šľahačková roláda bez múky – základné ingrediencie
- 6 kusov vajec
- 70 gramov práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- maslo na vytretie a strúhaný kokos na vysypanie plechu
- náplň: 1 šľahačka a 1 stužovač šľahačky
Príprava rýchlej šľahačkovej rolády krok za krokom
1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a do tejto zmesi pridajte kakao.
2. Vaječné bielky vyšľahajte zvlášť do veľmi tuhého snehu. Následne ich veľmi opatrne vmiešajte do zmesi žĺtkov, cukru a kakaa.
3. Vyložte plech papierom na pečenie, ktorý starostlivo vymažte maslom a vysypte strúhaným kokosom. Na papier na pečenie následne rovnomerne vylejte kakaové cesto na roládu a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 10 minút.

Čo sa robiť s roládou po upečení? Zoznámte sa s fígľom, ako odstrániť papier na pečenie
Potom, čo rýchlu roládu bez múky vytiahnete z rúry, položte na ňu čistú suchú utierku a preklopte ju na druhý plech. Pod roládou sa teda bude nachádzať práve utierka a hore je papier na pečenie.
Počkajte zhruba 10 minút, kým roláda mierne vychladne a potom papier na pečenie veľmi opatrne zlúpnite. Následne tento korpus na roládu zrolujte priamo v utierke a nechajte úplne vychladnúť.
Ako a čím plniť rýchlu roládu bez múky: Okrem šľahačky stavte na ovocie
Pripravte si jedno balenie šľahačky (tj vysokopercentnej smotany na šľahanie), ktorú spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte do tuha. Následne rozviňte vychladnutý korpus kakaovej rolády, potrite ho vyšľahanou šľahačkou a roládu zviňte. Hotovú rýchlu šľahačkovú roládu bez múky vložte do chladničky najmenej na 2 hodiny. Potom si už na nej môžete pochutnávať.
Táto báječná šľahačková roláda bez múky vám bude chutiť aj s ovocím. Keď budete kakaový korpus plniť šľahačkou, môžete na ňu pred zvinutím nakrájať kúsky čerstvých jahôd, konzervovaných mandarínok (ktoré ste nechali odkvapkať) alebo celé čerstvé maliny. Kombinácia s týmto ovocím je naozaj bezkonkurenčná!