Recepty z reďkoviek. 3 najobľúbenejšie recepty roku 2023

Zdieľať
reďkovka
Recepty z reďkoviek. 3 najobľúbenejšie recepty roku 2023 Foto: www.freepik.com

Reďkovkový dip s jogurtom a bylinkami

dip
Recepty z reďkoviek. 3 najobľúbenejšie recepty roku 2023 Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 1 hrnček nasekaných reďkoviek
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • nasekané čerstvé bylinky (napr. petržlen, pažítka)
  • soľ, korenie

Postup:

Reďkovky umyte, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Vo vhodnej mise zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu a nasekané bylinky. Pridajte nakrájané reďkovky a dôkladne premiešajte. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Podávajte ako dip k zelenine, chipsom alebo grilovanému pečivu.

Reďkovkový sladkokyslý šalát s pomarančom

šalát
Recepty z reďkoviek. 3 najobľúbenejšie recepty roku 2023 Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky na plátok nakrájaných reďkoviek
  • 1 pomaranč, olúpaný a nakrájaný na kúsky
  • 1/2 červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky
  • 1/4 hrnčeka nasekaných orieškov (napr. vlašské)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica medu
  • soľ, korenie

Postup:

Reďkovky, pomaranč, cibuľu a oriešky zmiešajte v mise. V menšej miske zmiešajte olivový olej, pomarančovú šťavu, med, soľ a korenie. Dressing vmiešajte do šalátu a dôkladne premiešajte. Nechajte šalát odležať aspoň 10 minút, aby sa chute prepojili. Podávajte ako osviežujúcu prílohu k jedlu.

šalát s reďkovkami
Recepty z reďkoviek. 3 najobľúbenejšie recepty roku 2023 Foto: www.freepik.com

Reďkovkový tatársky šalát s tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 hrnček na plátok nakrájaných reďkoviek
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, scedená
  • 1/2 hrnčeka na kocky nakrájané uhorky
  • 1/4 hrnčeka majonézy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička kaparov, nasekaných
  • soľ, korenie

Postup:

Reďkovky, tuniak, uhorku a kapary zmiešajte v mise. V menšej miske zmiešajte majonézu, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Dressing vmiešajte do zmesi s reďkovkami a tuniakom. Nechajte šalát odležať aspoň 15 minút v chladničke, aby sa chute spojili. Podávajte ako hlavné jedlo alebo do sendvičov.

Reďkovky sú viac než len vynikajúcou súčasťou šalátov. Tieto recepty ukazujú, že s trochou kreativity môžete vytvoriť lahodné a zdravé jedlá s pikantným nádychom. Užite si osviežujúce reďkovky v nových a chutných variáciách!

Zdroj: extrafit.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané