Recept na perfektnú plnenú papriku s rajčinovou omáčkou

Zdieľať
plnená paprika
Recept na perfektnú plnenú papriku s rajčinovou omáčkou Foto: www.freepik.com

Objavte nový rozmer tradičnej pochúťky s naším receptom na vylepšené plnené papriky s rajčinovou omáčkou. Tento recept je ideálny na pohodové rodinné večere. Ako bonus, ponúkame tipy na to, ako vybrať to najlepšie mäso a ako tento pokrm servírovať netradičným, ale ohromujúcim spôsobom.

Plnené papriky s rajčinovou omáčkou patria medzi klenoty domácej kuchyne, ktoré sa neboja konkurencie súčasných kulinárskych trendov. Vyskúšajte náš recept, v ktorom tradičnú výplň z ryže nahradíme za chutný a šťavnatý pečený chlieb, čím získame na sýtej a bohatej chuti.

Ideálne by bolo, ak by ste si mäso, či už hovädzie alebo bravčové, zaobstarali priamo u spoľahlivého mäsiara a nechali si ho na mieste pomlieť. Pokiaľ vám však čas nedovolí, supermarketové balenie mletého mäsa môže byť dostatočnou alternatívou. Dávajte však pozor na čerstvosť mäsa – jeho farba by mala byť výrazne červená a bez nepríjemného zápachu.

Suroviny (pre 4 osoby)

  • 8 paprík
  • 500 g mletého mäsa
  • 50 ml mlieka
  • 1 starý rožok alebo žemľa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička soli
plnená paprika s rajčinovou omáčkou
Recept na perfektnú plnenú papriku s rajčinovou omáčkou Foto: depositphotos.com

Na omáčku:

  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 120 g rajčinového pretlaku
  • konzervované lúpané rajčiny
  • 1 cibuľa
  • 1 až 2 mrkvy
  • 30 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 4 kuličky nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • smotana
  • škorica
  • soľ

Postup

Nakrájajte olúpanú cibuľu nadrobno. Papriky očistite od stopiek a semienok. Cesnak olúpte, pretlačte a rozotrite so soľou. Do misky pridajte mleté mäso, nakrájaný rožok, cibuľu, cesnak so soľou, mlieko, vajce a rascu. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odpočívať. Takto pripravenou zmesou naplňte papriky. V hrnci roztopte maslo a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu s mrkvou. Zasypete múkou a všetko speníte. Pridajte pretlak a kúsky rajčín, dôkladne premiešajte.

Potom pridajte korenie, nové korenie a bobkový list, zalejte vývarom a priveďte k miernemu varu. Varíme aspoň 10 minút a ochutíme soľou, cukrom a škoricou podľa chuti. Pripravené papriky vložte do hrnca, zalejte omáčkou a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 45 minút, potom papriky vyberte. Omáčku premiešajte a podľa potreby rozmixujte alebo zjemnite smotanou. Ako inovatívny spôsob podávania odporúčame papriky servírovať s cestovinami, čím vytvoríte jedinečný kulinársky zážitok.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané