
Parížske rožky sú veľmi populárnym a vynikajúcim dezertom, ktorý nájdete v mnohých cukrárňach po celom svete. Sladké, plné jemného krému a kvalitnej čokolády sú ideálnou voľbou nielen na Vianoce. Ak hľadáte dezert, ktorý bude vyzerať veľmi slávnostne, mali by ste skúsiť práve parížske rožky. Niečo také dobré a sladké ste ešte neochutnali. Navyše si ich nemusíte kupovať v obchode. Jednoducho si ich pripravíte aj doma. Poradíme vám, ako na to.
Čo budete potrebovať?
Tento dezert sa skladá z cesta, krému a čokoládovej polevy. Na každú z týchto súčastí potrebujete len pár ingrediencií a výsledok stojí za to. Pozrime sa, čo budete potrebovať na výrobu cesta:
- vajcia – 1 ks
- cukor (práškový) – 10 dkg
- mleté vlašské orechy – 10 dkg
- hladká múka – 1 lyžica
Ingrediencie na krém
- vajcia – 1 ks
- cukor kryštál – 40 gramov
- kakao – 10 gramov
- maslo – 80 gramov
Ingrediencie na polevu
- čokoláda na varenie
- olej – 1 lyžica
Pracovný postup
Všetky suroviny na cesto zmiešajte vo veľkej mise. Cesto presuňte do cukrárskeho vrecka a odstrihnite špičku. Plech vyložte papierom na pečenie. Pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na plech základňu pre rožky. Rúru predhrejte na 170-180 stupňov a vložte do nej plech s pripravenými základňami. Pečte, kým nebude cesto zlaté. Medzitým si môžete pripraviť vynikajúci a lahodný krém. Je to veľmi jednoduché. Nezabudnite si pripraviť ďalšie cukrárske vrecko na krém.
Nad parou vyšľahajte vajíčko s cukrom a pridajte kakaový prášok. Akonáhle zmes trochu vychladne, pridajte maslo a počkajte, kým jemne nestuhne. Na rýchlejšie tuhnutie môžete krém vložiť do chladničky. Presuňte krém do cukrárskeho vrecka, odstrihnite špičku a naneste krém na vychladnuté základne. Nakoniec rozpustite vo vodnom kúpeli čokoládu s olejom. Hornú časť alebo celé rožky namočte do čokolády. Nechajte ich stuhnúť a môžete sa do nich pustiť!
Zdroj: prosvet.cz, irecept.cz