Recept na husacie stehná s knedľou

Zdieľať
husacie stehná
Recept na husacie stehná s knedľou Foto: depositphotos.com

Pripravte si neodolateľné husacie stehná podľa tradičného receptu, doplnené o nebeské karlovarské knedle. V nasledujúcom článku nájdete podrobný postup, ako si tento kulinársky zážitok pripraviť doma, aj keď nemáte k dispozícii celú hus. Tento recept je ideálny pre špeciálnu večeru, ktorá poteší každého milovníka dobrého jedla. Nezabudnite, že ku kvalitne upečenej husi patrí aj pohár vína, ktoré dokonale doplní chuťový zážitok.

Recept: Fantastická hus s božskými karlovarskými knedlíkmi

Ak vám príprava celej husi príde príliš náročná, skúste husacie stehná, ktorých chuť je rovnako pôsobivá. K dokonalej husi neodmysliteľne patrí aj pohár vyberaného vína, ideálne červeného.

Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 4 husacie stehná
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 50 g hladkej múky
  • drvená rasca
  • soľ a čierne korenie

Na červenú kapustu

  • 400 g čerstvej červenej kapusty
  • 50 g cibule
  • 20 g údenej slaniny
  • 1 celá škorica
  • 0,1 l červeného vína
  • 1 badyán
  • 1 jablko
  • 10 g vlašských orechov
  • 20 g kryštálového cukru
  • 0,1 l oleja
  • soľ a čierne korenie

Na knedlík

  • 500 g toastového chleba (môže byť aj starší)
  • 0,4 l mlieka
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 15 g čerstvej petržlenovej vňate
  • muškátový oriešok
  • soľ a čierne korenie

Postup

Husacie stehná dôkladne očistite, osoľte, okoreňte, pridajte rascu a uložte do pekáča spolu s rozmarínom, očistenou cibuľou, cesnakom a trochou vody. Pečte v rúre pri teplote 150 °C približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne, pričom nezabudnite na pravidelné podlievanie.

Pre červenú kapustu nakrájajte, cibuľu a slaninu orestujte, pridajte kapustu, červené víno, škoricu, badyán, cukor, soľ a varte. Po odstránení celých korenín pridajte jablko a vlašské orechy a varte ešte 15 minút.

Pre knedlíky chlieb nakrájajte, opečte, zalejte mliekom s maslom, pridajte žĺtky, petržlen, bielky a všetko dôkladne premiešajte. Tvarujte knedlíky a varíte ich na pare cca 25 minút.

Pre ešte intenzívnejší gastronomický zážitok odporúčame podávať s čerstvým tymiánom a podlievať husacie stehná domácim jablkovým muštom, ktorý dokonale doplní chuť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané