
Recept na croque madame. Jednoduchý spôsob, ako si vychutnať francúzsku kuchyňu Foto: www.gettyimages.com
Objavte dokonalý recept na chutné a vyvážené raňajky alebo olovrant, ktorý zaručene dodá vašemu telu dostatok bielkovín na celý deň. Už viac nemusíte mať obavy z nedostatku energie!
Vajíčkové pokrmy sú často spájané s raňajkami, ale sú ešte lepšie na obed alebo večeru. Sú jednoduché na prípravu, chutné a plné výživy. Ak máte neočakávaných hostí alebo nechcete tráviť veľa času v kuchyni, skúste tento recept.
Croque Madame – slávny francúzsky sendvič so syrom a šunkou, inšpirovaný ženskými klobúkmi z doby jeho vzniku, pripravovaný s vyprážaným vajíčkom na vrchu, je ideálnou voľbou pre každú príležitosť.
Ingrediencie:
- 2 vajíčka
- 4 plátky chleba
- 50 g masla
- 4 veľké plátky syra
- 2 veľké plátky šunky
- 2 listy hlávkového šalátu
- soľ, korenie a vaše obľúbené koreniny podľa chuti

Recept na croque madame. Jednoduchý spôsob, ako si vychutnať francúzsku kuchyňu Foto: www.gettyimages.com
Postup prípravy:
- Najprv mierne namažte maslom plátky chleba a osmažte ich na panvici, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Na jeden z plátkov chleba položte plátok syra, prikryte pokrievkou a nechajte syr roztopiť.
- Na syr vložte plátok šunky a list šalátu. Pridajte ďalší plátok syra a prikryte chlebom.
- Sendvič smažte pod pokrievkou asi 30 sekúnd, potom ho odstráňte z panvice.
- Po uvarení šalát často nevyzerá dobre, preto môžete sendvič pripraviť bez neho a podávať s čerstvým šalátom.
- Aby bolo vajíčko veľkosti sendviča, použite špeciálnu formu na varenie alebo fóliový krúžok.