Objavte tajomstvo ramen, tradičnej ázijskej pochúťky, ktorá si získala srdcia gurmánov po celom svete. Táto nielenže chutná, ale je aj zdravá a jednoduchá na prípravu. V nasledujúcom článku vám predstavíme recept na silný hovädzí ramen, ktorý poteší vaše chuťové bunky a zavedie vás do sveta ázijskej kuchyne.
Ramen, tradičná ázijská polievka plná chutí a aróm, si v posledných rokoch vybudovala pozoruhodnú popularitu na celom svete. Považovaná na prvý pohľad za jednoduchú polievku, skrýva v sebe nekonečnú škálu chutí a variácií. Teraz máte šancu objaviť jej kúzlo aj vy.
Tento kulinársky zázrak má svoje korene v Číne, odkiaľ sa presunul do Japonska, kde sa stal jedným z najobľúbenejších jedál. V Japonsku, na rozdiel od našich obľúbených rýchlych občerstvení ako sú burgery, dominuje práve ramen. Či už v malých reštauráciách alebo u pouličných predajcov, ramen je všadeprítomný a každý región ponúka svoju jedinečnú variáciu.
Recept na silný hovädzie ramien
Budete potrebovať:
- 500 g hovädzieho mäsa do polievky
- 1,5 litra hovädzieho vývaru
- 70 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 kúsok badiánu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru kusy čínskeho šalátu potom choi
- 50 g cukrového hrášku
- 250 g širokých rezancov
- 4 vajcia
- čerstvý koriander
- jarná cibuľka
- chilli paprička
Postup prípravy:
Hovädzie mäso si nakrájajte a zalejte pol litrom vývaru. Pridajte ¾ sójovej omáčky, ustricovú omáčku, cukor, cesnak, badián, nakrájaný zázvor a varte hodinu a pol. Mäso musí zmäknúť. Potom ho natrhajte po vláknach.
Zostávajúci vývar dochuťte sójovou omáčkou, miso pastou. Pridajte aj vopred namočené shiitake, šalát potom choi a cukrový hrášok. Túto zmes varte len chvíľu.
Podľa návodu si pripravte rezance, vajcia varte 4 až 5 minút tak, aby bol stred tekutý. Oba vývary zmiešajte dohromady. Všetko rozdeľte do misiek, pridajte chilli papričky, čerstvý koriander a nakrájanú jarnú cibuľku.