
Piškótový koláč s kokosom, ktorý je ešte lahodnejší ako Raffaello Foto: www.gettyimages.com
Len ťažko by sme hľadali niečo také dobré a jemné ako je Raffaello, ale verte alebo nie, tento piškótový koláč s kokosom je ešte lepší, a navyše úplne jednoduchý a rýchly!
Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 30 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Cesto
- Múčkový cukor 1 hrnček
- Kypriaci prášok do pečiva 1 balenie
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- Polohrubá múka 2 hrnčeky
- Mlieko 1 hrnček
- Vajcia 2 ks
Vrchná vrstva
- Smotana na šľahanie 1 hrnček
- ň1/2 hrnčeka kokosu
- 1/2 hrnčeka cukru

Piškótový koláč s kokosom, ktorý je ešte lahodnejší ako Raffaello Foto: www.gettyimages.com
Postup prípravy
1. Vyšší plech o veľkosti 20×30 cm vymažte maslom.
2. Vyšľahajte vajcia a cukor s rozpusteným maslom, pridajte trochu mlieka, múku a prášok do pečiva.
3. Cesto následne prelejte na plech, zmiešajte cukor s kokosom a touto zmesou cesto posypte. Pečte ho vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.
4. Akonáhle bude koláč upečený, ako záverečnú vrstvu dajte smotanu a posypte ju ešte kokosom.
Zdroj: jenzeny.cz,