Perfektné bolonské špagety. Talianska kuchyňa jednoducho a chutne

Zdieľať
bolonske špagety
Perfektné bolonské špagety. Talianska kuchyňa jednoducho a chutne Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo perfektných bolonských špagiet! V tomto článku vám ukážeme, ako pripraviť túto obľúbenú taliansku klasiku s jednoduchými krokmi a tajnými ingredienciami, ktoré rozprúdia vaše chuťové poháriky.

Recept na najlepšie bolonské špagety, aké ste kedy skúsili

Bolonské špagety sú klenotom talianskej kuchyne a obľúbeným receptom pre mnohých. Tento nový recept na špagety s mletým mäsom a bohatou omáčkou vás prenesie priamo do srdca Talianska. Na prípravu budete potrebovať približne 25 minút a na varenie niečo menej ako 2 hodiny, čo je ideálne pre rodinný obed počas víkendu. A čo viac, recept je dostatočne bohatý na to, aby nasýtil aj väčšiu rodinu alebo poskytol zvyšky na ďalší deň.

Čo budete potrebovať?

Na tieto lahodné špagety budete potrebovať rôzne ingrediencie a trochu času, ale výsledok určite stojí za to. Predstavujeme vám náš postup:

Budete potrebovať

  • olivový olej (1 lyžica)
  • údenú slaninu (4 plátky)
  • cibuľu (2 ks)
  • mrkvu (2 ks)
  • zeler (2 stonky)
  • cesnak (2 strúčiky)
  • rozmarín (2-3 vetvičky)
  • mleté hovädzie mäso (500 g)
špagety
Perfektné bolonské špagety. Talianska kuchyňa jednoducho a chutne Foto: www.freepik.com

Na omáčku

  • krájané paradajky (2 plechovky)
  • bazalka (malé balenie)
  • sušené oregano (1 lyžička)
  • bobkový list (2 ks)
  • paradajkový pretlak (2 lyžice)
  • hovädzí vývar (1 kocka)
  • chilli paprička (1 ks)
  • červené víno (125 ml)
  • cherry paradajky (na polovice) – 6 ks

Na ozdobu: Čerstvá bazalka a strúhaný parmezán

Pracovný postup: V hrnci rozohrejte olej a osmažte plátky slaniny. Znížte teplotu a pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a rozmarínové lístky. Restujte 10 minút, pravidelne miešajte. Zvýšte teplotu, pridajte mleté mäso a restujte ešte 3-4 minúty. Potom pridajte zvyšok ingrediencií na omáčku. Celú zmes varíme pri nízkej teplote 1 hodinu a 15 minút, občas premiešame. Na záver pridajte parmezán a môžete dochutiť podľa svojej chuti. Uvarte špagety podľa návodu a pridajte do omáčky alebo podávajte zvlášť. Dobrú chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané