Perfektné boloňské špagety. Recept pre rodinný obed

Zdieľať
boloňské špagety
Perfektné boloňské špagety. Recept pre rodinný obed Foto: www.gettyimages.com

Ponorte sa do pôžitku z talianskej kuchyne s naším unikátnym receptom na boloňské špagety. Vylepšená verzia klasického receptu, ktorá prináša ešte intenzívnejšie chute a nezabudnuteľný zážitok z každého sústa!

Objavte tajomstvo perfektných boloňských špagiet, ktoré si zamilujete!“ Boloňské špagety sú synonymom talianskej kuchyne a potešenia pre všetkých milovníkov špagiet a mletého mäsa. Chcete prekvapiť svojich blízkych novinkou v kuchyni? Zapamätajte si tento recept a zaručene si pochutnáte. Príprava trvá približne 25 minút a varenie niečo menej ako 2 hodiny, čo je ideálne na rodinný obed počas víkendu. A ako bonus, pripravíte až šesť porcií – dostatok aj pre väčšiu rodinu alebo na nasledujúci deň.

špagety
Perfektné boloňské špagety. Recept pre rodinný obed Foto: www.gettyimages.com

Potrebujete

Na špagety:

  • Olivový olej – 1 lyžica
  • Údená slanina – 4 plátky
  • Cibuľa – 2 ks
  • Mrkva – 2 ks
  • Zeler – 2 stonky
  • Cesnak – 3 strúčiky
  • Rozmarín – 3 vetvičky
  • Mleté hovädzie mäso – 600 g

Na omáčku:

  • Nakrájané paradajky – 2 plechovky
  • Bazalka – malé balenie
  • Sušené oregano – 1 lyžička
  • Bobkový list – 3 ks
  • Paradajkový pretlak – 3 lyžice
  • Hovädzí vývar – 1 kocka
  • Chilli paprička – 1 ks
  • Červené víno – 150 ml
  • Cherry paradajky (na poloviny) – 8 ks
špagety na obed
Perfektné boloňské špagety. Recept pre rodinný obed Foto: www.gettyimages.com

Na ozdobu:

  • Nestrúhaný parmezán – 100 g
  • Špagety – 500 g

Pracovný postup:

V hrnci rozpáľte olej a opečte plátky slaniny. Znížte teplotu a pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak (všetko nakrájané nadrobno) a rozmarínové vetvičky. Opečte 15 minút, pravidelne miešajte. Následne zvýšte teplotu, pridajte mleté mäso a smažte ďalších 5 minút. Mäso by malo byť krásne hnedé. Potom pridajte paradajky, bazalku, oregano, bobkové listy, paradajkový pretlak, kocku hovädzieho vývaru, chilli papričku, víno a cherry paradajky.

Zmes premiešajte a paradajky rozmačkajte, ako len môžete. Priveďte k varu, znížte teplotu a prikryte pokrievkou. Varte 1 hodinu a 30 minút, občas premiešajte. Na záver pridajte nestrúhaný parmezán a dochuťte podľa chuti. Keď bude omáčka takmer hotová, uvaríte špagety podľa návodu. Môžete ich pridať do omáčky alebo podávať zvlášť. Dobrú chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané