
Hľadáte inšpiráciu, ako zužitkovať prebytočné vajíčka vo vašej chladničke? Ponúkame vám lahodný recept na vajíčkovú pomazánku, ktorá obohatí vaše raňajky či snacky. V článku nájdete nielen klasický postup, ale aj inovatívne tipy na obmenenie tejto obľúbenej pochúťky.
Medzi top obľúbené pochúťky určite patrí vajíčková pomazánka, ktorá vynikne na party chlebíčkoch alebo ako rýchly občerstvenie pri neočakávanej návšteve. S prebytkom vajec doma nie je nič jednoduchšie, ako pripraviť túto chutnú a sýtu pomazánku, ideálnu na raňajky či ako desiatu.

Recept na vynikajúcu vajíčkovú pomazánku
Potrebujete:
- 6 vajec
- 2 lyžičky plnej horčice
- 1 lyžica mäkkého masla
- 3 balíčky žervé
- čerstvú pažítku
- soľ, čerstvo mletý čierny korenie
Postup
Vajcia uvarte na tvrdo, olúpte a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky rozdrviť v mise a bielka nastrúhať na jemno. Pridajte k žĺtkom spolu s horčicou a maslom, dobre vymiešajte. Následne vmiešajte žervé, nasekanú pažítku, soľ a korenie podľa chuti.
Ak túžite po ešte jemnejšej konzistencii, vymeňte žervé za majonézu. Pridaním nadrobno nakrájanej cibule získate neodolateľnú chuť. Pre milovníkov noviniek odporúčame pridať kôprovú verziu s Lučinou alebo Philadelphiou a jemnou cibuľkou. Pre sviežu a zdravú alternatívu skúste tvaroh s nakrájanou reďkovkou. Tieto variácie vám prinesú nové chuťové zážitky.