
Pečivo z jogurtu je nenáročné na prípravu, krásne vláčne a chuťovo výborné. Prinášame vám hneď dva recepty na chutné pečivo z jogurtu. Vyskúšate ho?
2 recepty na pečivo z jogurtu
Napadlo vás niekedy upiecť si domáce pečivo? Možno áno. A napadlo vás použiť ako jednu zo surovín na prvý pohľad obyčajný jogurt? Pokiaľ nie, nastal čas to zmeniť. Skúste naše recepty na pečivo z jogurtu.
Žemle z jogurtu – rýchle a bez kysnutia

Žemle pripravené z múky a jogurtu, ktoré sú hotové počas chvíle a ktoré nemusíte nechať zložito kysnúť, vám prídu vhod nielen pri nedeľných raňajkách (kedy je nemožné zohnať čerstvé pečivo z obchodu, pretože je zatvorené) ale aj vtedy, keď sa budete chcieť pred hosťami vytiahnuť domácu dobrotou.
Na prípravu potrebujete:
- 1 hrnček špaldovej múky
- 2 štipky soli
- 150 g bieleho jogurtu
- vajíčko na potretie
- 1 balíček prášku do pečiva
- ľubovoľné semienka (konopné, slnečnicové…)
Múku nasypte do misky, pridajte soľ a kypriaci prášok. Všetko premiešajte. Potom pridajte jogurt a zo zmesi ideálne rukami mieste hladké cesto. Rozdeľte ho na 4 rovnaké diely a z každého z nich rukami urobte guličky. Tie vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a spracujte ich tak, aby mali tvar fašírok. Potrite rozmiešaným vajíčkom a prípadne posypte vybranými semienkami. Vložte do rúry vyhriatej na 135 ° C a pečte cca hodinu.
Croissanty z jogurtu – vláčne a syrové

Milujete mäkučké croissanty? Potom určite musíte vyskúšať ten, ktorý vonia po syre a jeho súčasťou je na prvý pohľad obyčajný biely jogurt.
Na prípravu potrebujete:
- 300 g múky
- 100 g syra
- 2 vajíčka
- 150 g masla
- 1 biely jogurt
- 50 ml mlieka
- 10 g cukru
- 20 g droždia
- štipku soli
Do misky dajte droždie spoločne s mliekom a cukrom. Zakryte, položte na teplé miesto a nechajte vzísť kvások. Medzitým si v druhej miske zmiešajte múku, jogurt, maslo, vajcia a štipku soli. Miešajte do chvíle, kedy nebude konzistencia krásne hladká. Pridajte hotový kvások a nechajte prikryté ešte hodinu kysnúť. Potom cesto rozvaľkajte a rozrežte na trojuholníky. Do každého trojuholníka vložte plátok syra a zarolujte do croissantu. Pripravené pečivo z jogurtu vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 °C do zozlatnutia.
Zdroj: extrafit.cz