Pečieme s jablkami. 2 vynikajúce recepty, ktoré určite vyskúšajte

Zdieľať
koláč

Na záhradách nám pomaly dozrievajú jabĺčka a my premýšľame, čo s nimi vymyslieť. Jablkové múčniky sú vynikajúce a chutia ako deťom, tak dospelým. Dneska pre vás pečieme s jablkami a prinášame recept na 2 výborné koláče. Skúsite ich?

Pečieme s jablkami. Skúste naše jablčné pochúťky

Pokiaľ sa v sladkom recepte objavia jablká, vždy to dopadne dobre. A keďže sa blíži úroda jabĺk, ponúka sa teraz povedať „pečieme s jablkami“ a vy môžete spoločne s nami.

Recept prvý. Americký apple pie

 Apple Pie
Pečieme s jablkami. 2 vynikajúce recepty, ktoré určite vyskúšajte Foto: www.gettyimages.com

Prvý z našich receptov je inšpirovaný Amerikou, kde je termín „apple pie“ preslávený. Vynikajúci jablkový koláč si doma môžete pripraviť aj vy.

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 3 lyžice cukru múčka
  • 1 vajíčko
  • 8 jabĺk
  • škorica, cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kúry
  • strúhanka
  • šťava z ½ citróna

Postup:

Suroviny zmiešajte dohromady a vypracujte cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Cesto rozdeľte na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť cesta rozprestrite do tortovej formy – na dno a po stranách. Jablká olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Posypte ich trochou strúhanky (pre prípad, že by jablká pustili šťavu). Jablká rozprestrite na cesto a zasypte škoricou a cukrom. Zvyšnú časť cesta rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky, ktoré potom skladajte cik cak cez jablká. Dajte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte cca 30 minút.

Recept druhý. Obrátený jablkový koláč

jablkový koláč
Pečieme s jablkami. 2 vynikajúce recepty, ktoré určite vyskúšajte Foto: www.gettyimages.com

Dneska pečieme s jablkami, preto aj v našom druhom recepte hrajú sladké jabĺčka hlavnú úlohu. Tentokrát vás inšpirujeme k príprave obráteného jablčného koláča.

Suroviny:

  • 200 g masla
  • 220 g hladkej múky
  • 220 g cukru krupica
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 5 jabĺk

Postup:

Zmiešajte múku, prášok do pečiva, 70 g cukru, 100 g povoleného masla a vajcia. Zo surovín vypracujte cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ideálne cez noc odpočinúť v chladničke. Nasledujúci deň olúpte jablká, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte ich na šestiny. Do panvice dajte 150 g cukru a nechajte ho na strednom plameni pomaly rozpustiť. Pravidelne miešajte. Akonáhle bude karamel hotový, pridajte 100 g masla a miešajte.  Karamel vlejte do formy na pečenie. Do zmesi karamelu dajte jablká a nechajte ich v ňom vykúpať. Medzitým cesto rozvaľkajte a preneste na jablká. Vložte do rúry vyhriatej na 160 ° C a pečte cca hodinu.

Zdroj: extrafit.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané