
Obed z ničoho. 2 rýchle a chutné recepty z niekoľkých málo surovín Foto: www.freepik.com
Niekedy neplánovane a niekedy z lenivosti. Občas sa nám stane, že potrebujeme uvariť rýchly obed a aj keď sme práve neboli na nákupe, musíme si poradiť. Dnes vám ukážeme dve možnosti, ako uvariť obed z ničoho a navyše si na tom pochutnať. Ide to. Obe naše jedlá sú veľmi rýchle na prípravu a navyše veľmi chutné.
Cestovinový šalát s paradajkami

Obed z ničoho. 2 rýchle a chutné recepty z niekoľkých málo surovín Foto: www.freepik.com
Ingrediencie
- Cestoviny (napr. penne) 150 g
- Paradajky 2 kusy
- Cibuľa 1/4 kusy
- Olivový olej 2 lyžice
- Soľ a korenie, podľa chuti
- Bazalka alebo oregano, podľa chuti
Postup
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
- Paradajky nakrájajte na malé kúsky. Ak máte bazalku alebo oregano, môžete pridať trochu tejto bylinky na chuť.
- Jemne nakrájajte cibuľu a pridajte ju k paradajkám.
- Zmiešajte vychladené cestoviny s paradajkami a cibuľou. Pridajte olivový olej, soľ a korenie podľa svojej chuti.
- Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odpočívať, aby sa chute spojili.
Rýchly zemiakový šalát

Obed z ničoho. 2 rýchle a chutné recepty z niekoľkých málo surovín Foto: www.freepik.com
Ingrediencie
- Zemiaky 3 kusy
- Cibuľa 1/4 kusy
- Majonéza (alebo jogurt) 2 lyžice
- Horčica 1 lyžička
- Soľ a korenie, podľa chuti
Postup
- Zemiaky uvarte v šupke. Akonáhle sú mäkké, nechajte ich vychladnúť.
- Olúpte a nakrájajte zemiaky na malé kocky.
- Jemne nasekajte cibuľu.
- V mise zmiešajte majonézu (alebo jogurt) s horčicou. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Pridajte nakrájané zemiaky a cibuľu do misy s omáčkou. Dobre premiešajte.
Zdroj: extrafit.cz