Niekoľko tipov ako odmraziť mrazničku

Zdieľať
mraznička

Dnes sú veľkým hitom takzvané samoodmrazovacie spotrebiče, a to ako chladničky vybavené mraziacim boxom, tak aj samostatné mrazničky. Niekedy sa môžete tiež stretnúť s výrazom „nenámrazový systém“. Nie každý ich však má doma.

Výhody moderných technológií

Pokiaľ ide o nové typy chladničky, moderné technológie majú za následok to, že sa na jej stenách ľad už vôbec nevytvára a nie je teda nutné ju na jeho odstránenie celú vyprázdniť a čakať, než bude môcť byť vykonané jej vyčistenie a potraviny vrátené späť.

Pri mrazničkách je situácia trochu iná, pretože tam je tvorba ľadu z väčšej časti potrebná, a preto sú moderné spotrebiče vybavené aspoň takým systémom, ktorý zaistí zníženú tvorbu ľadu, čo skracuje dobu potrebnú na odmrazenie a očistenie mraziaceho priestoru. Niektoré typy mrazničiek sú však už tiež vyvinuté tak, že ani v nich sa dokonca ľad nevytvára a ich veľkou výhodou je tak nielen ľahká údržba, ale aj úspora spotrebovanej energie.

Keď máte starší spotrebič, ktorý ale ešte slúži

Nie každý však má chladničku vybavenú poslednými technológiami. Navyše, mnoho ľudí si napríklad nový spotrebič aj kúpi, ale ten starý, ktorý je ešte funkčný, využije napríklad na chate. Odmrazovanie týchto starších typov chladničiek a mrazničiek nie je jednoduché, zaberie aj niekoľko hodín, a navyše je nutné riešiť otázku, čo medzitým s potravinami, ktoré v nich boli uložené. Našťastie existujú účinné spôsoby, ako si možno aj tento náročný odmrazovací proces uľahčiť.

Najlepšia je samozrejme vždy prevencia. Možno ste nevedeli, že pokiaľ mrazíte otvorené potraviny, zvyšuje sa tvorba ľadu. Preto dávajte „k ľadu“ potraviny vždy len v dobre uzavretých nádobách. Pokiaľ ide o vlastné odmrazovanie, naplňte fľašu vybavenú rozprašovačom horúcou vodou a postriekajte ňou vytvorenú vrstvu ľadu. Uvidíte, že pôjde oveľa skôr a ľahšie odstrániť. Podobnú službu vám urobí aj plastová fľaša naplnená horúcou vodou, ktorú položíte dovnútra. Ak chcete docieliť menšiu tvorbu ľadu, pomôže vám glycerín. Ten naneste na vatový tampón a potrite ním suché a očistené steny mraziaceho priestoru.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané