
Objavte nový spôsob, ako si zamilujete zemiaky: Tento jedinečný recept na plnené zemiaky zmení váš obedný čas na nezabudnuteľný zážitok! Jednoduché, zdravé a neodolateľne chutné.
Plnené zemiaky s netradičným twistom. Vyskúšajte tento vynikajúci pokrm, ktorý pripravíte v rekordne krátkom čase! Tento pokrm je nielen zdravý, ale aj jednoduchý na prípravu a ponúka netradičný chuťový zážitok. Je ideálny na sýty obed, ktorý uspokojí každého.
Moja obľúbená verzia tohto receptu je variabilná, čo znamená, že môžete experimentovať podľa svojich preferencií. Budete potrebovať:
- 8 veľkých zemiakov (podľa počtu osôb, zvyčajne 2 zemiaky na osobu)
- sladká paprika
- olivový olej
- šunka – nakrájaná na kúsky
- hrubozrnný strúhaný syr
- 2 polievkové lyžice nakrájaného rozmarínu
- 1 strúčik cesnaku
- morská soľ

Postup:
Ako prvé si vždy zapnem rúru na 210 stupňov, aby sa predhriala. Potom pripravím ingrediencie – nakrájam šunku, nastrúham syr, rozdrvím cesnak a nakrájam rozmarín.
Potom prídu na rad zemiaky, ktoré dôkladne umyjem, pretože ich nebudem šúpať. Na plech položím papier na pečenie a zemiaky na ňom rovnomerne rozložím. Pečiem ich približne 15 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
Po vybratí z rúry každý zemiak narežem, časť vydlabem a vytvorené dutiny naplním šunkou, syrom, cesnakom a paprikou. Pokvapkám olivovým olejom, osolím a pridám rozmarín. Nakoniec zakryjem odrezaným vrchom zemiaku.
Zemiaky vrátim do rúry ešte na 10 minút. Na záver podávam s domácim jogurtovým dipom s cesnakom a čerstvou zeleninou, čo vytvára dokonalý, vyvážený a zdravý obed!