
Avokádo je pravým pokladom medzi superpotravinami a jeho využitie v kuchyni je neobmedzené. Jednou z najobľúbenejších možností sú avokádové nátierky. Tieto kulinárske lahôdky nielen oslnia svojou chuťou, ale tiež dodajú telu dávku zdravých tukov, vlákniny a vitamínov. Pripravte sa na chuťovú explóziu s našimi receptami na najlepšie avokádové nátierky!
Klasická avokádová pomazánka
Ingrediencie:
- 2 zrelé avokáda
- 1 strúčik cesnaku (nastrúhaný)
- šťava z 1 limetky alebo citróna
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Avokáda rozkrojte, odstráňte kôstku a dužinu vydlabajte lyžičkou. Dužinu avokáda rozmixujte v mixéri s cesnakom, šťavou z limetky alebo citróna, soľou a čiernym korením, kým nedostanete hladkú a krémovú konzistenciu. Nátierku servírujte posypanú čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Avokádová pomazánka so syrom feta
Ingrediencie:
- 2 zrelá avokáda
- 100 g syra feta (nastrúhaného)
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na zdobenie
Postup:
Dužinu avokáda roztlačte vidličkou do misky. Pridajte nastrúhaný syr feta, šťavu z citróna, sušený oregano, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a servírujte so štipkou olivového oleja na vrchu.

Avokádová pomazánka s chrumkavými hriankami
Ingrediencie:
- 2 zrelá avokáda
- 1 paradajka (nasekaná)
- 1/4 cibule (nasekané)
- 1/2 jalapeno papričky (nasekané, bez semienok)
- čerstvý koriander (nasekaný)
- šťava z 1 limetky
- soľ a korenie podľa chuti
- chrumkavé hrianky na podávanie
Postup:
Avokáda rozkrojte, odstráňte kôstku a dužinu vydlabte do misky. Pridajte nasekanú paradajku, cibuľu, jalapeno papričku a koriander. Pokvapkajte šťavou z limetky, pridajte soľ a korenie podľa chuti a všetko dobre premiešajte. Avokádovú zmes servírujte na chrumkavých hriankach.
Zdroj: extrafit.cz