Múčnik „slzy anjela“ vás prekvapí po vychladnutí. Jeho pečenie vám príde ako ozajstné kúzlo

Zdieľať
koláč
Múčnik „slzy anjela“ vás prekvapí po vychladnutí. Jeho pečenie vám príde ako ozajstné kúzlo Foto: www.gettyimages.com

Milujete sladké múčniky a zároveň máte radi prekvapenie? V tom prípade si doma upečte múčnik „slzy anjela“, ktorý nielen skvele chutí. Vyskúšajte nasledujúci recept na múčnik „slzy anjela“, po ktorého vychladnutí nebudete veriť vlastným očiam.

Ingrediencie na múčnik “slzy anjela”

Cesto:

  • 300 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov cukru kryštálu
  • 1 celé vajcia
  • 2 lyžice polotučného mlieka
  • 1 prášok do pečiva

Náplň:

  • 2 polotučné tvarohy vo vaničke
  • 1 veľký biely jogurt
  • 1 vanilkový puding
  • 3 žĺtky
  • 3 decilitre mlieka
  • 1 deciliter slnečnicového oleja
  • 100 gramov cukru

Navrch na náplň:

  • 3 bielky
  • 3 lyžice cukru kryštálu
pečenie
Múčnik „slzy anjela“ vás prekvapí po vychladnutí. Jeho pečenie vám príde ako ozajstné kúzlo Foto: www.gettyimages.com

Príprava múčnika “slzy anjela” krok za krokom

1. Z polohrubej múky, masla, cukru, vajcia, mlieka a prášku do pečiva si najskôr pripravte cesto. Bude mať podobnú konzistenciu ako napríklad cesto na linecké.

2. Vyložte plech papierom na pečenie a vzniknuté cesto na plechu roztiahnite do strán prstami. Pomôcť si môžete aj malým valčekom.

3. V ďalšom kroku urobte z tvarohu, jogurtu, pudingu, žĺtkov, mlieka, oleja a cukru náplň, ktorú rovnomerne rozotrite na cesto. Tento základ na múčnik „slzy anjela“ pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 30 minút.

4. Z 3 bielkov a 3 lyžíc cukru následne vyšľahajte tuhý sneh, ktorý rozotrite na upečený múčnik. „Slzy anjela“ dajte opäť do rúry a pečte dovtedy, kým navrchu nezozlatne.

Prečo sa múčniku hovorí „slzy anjela“?

Hotový múčnik „slzy anjela“ nechajte po upečení vychladnúť. Práve po vychladnutí sa na jeho povrchu objavia zlatisté kvapôčky, ktoré pripomínajú slzy.

Zdroj: jenzeny.cz, Recepty všeho druhu | Facebook.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané