Mocca kolieska alebo mocca oválky. Obľúbené kávové vianočné pečivo našich babičiek

Zdieľať
koláče
Mocca kolieska alebo mocca oválky. Obľúbené kávové vianočné pečivo našich babičiek Foto: www.gettyimages.com

Milujete kávu? V tom prípade si obľúbite aj mocca kolieska alebo moka oválky, ktoré piekli na Vianoce už naše babičky a prababičky. Toto kávové vianočné pečivo zo sviatočne prestretých stolov postupom času vymizlo. Ale na druhú stranu, prečo si ho znova nepripomenúť? Má totiž skvelú chuť.

Suroviny na mocca kolieska alebo mocca oválky

  • 400 gramov hladkej múky
  • 140 gramov práškového cukru
  • 280 gramov zmäknutého masla
  • 1 celé vajcia
  • 80 gramov mletých vlašských orechov
  • 1 čajová lyžička kvalitnej mletej kávy
  • štipka mletej škorice
  • pol čajovej lyžičky kvalitného kakaa
káové koláče
Mocca kolieska alebo mocca oválky. Obľúbené kávové vianočné pečivo našich babičiek Foto: www.gettyimages.com

Príprava mocca koliesok (mocca oválov) krok za krokom

1. Z vyššie uvedených ingrediencií vypracujte cesto, ktoré nechajte na 20 minút odpočinúť v chladničke.

2. Kávové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho pomocou formičiek tvary. A to najlepšie kolieska alebo oválky so zubatým alebo hladkým okrajom.

3. Mocca kolieska alebo oválky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte do ružova v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia zhruba 10 minút.

Tipy, ako zdobiť mocca kolieska (mocca oválky)

Po vychladnutí k sebe jednotlivé tvary kávových vianočných cukroviniek zlepujte nutelou. Na dozdobenie mocca koliesok alebo moka oválov môžete použiť čokoládovú polevu a dať hore polovicu lieskového orieška či urobiť vzor bielou polevou. Na mocca vianočných pečivach krásne vyzerá aj poleva vymiešaná z bielkov a práškového cukru, na ktorú následne čokoládovou polevou v sáčku napíšete písmeno “M”.

Zdroj: jenzeny.cz, Recepty všeho druhu | Facebook.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané