Medové kornútky s karamelovým krémom. Výborné vianočné pečivo, po ktorom sa zapráši

Zdieľať
karamelový kornútok
Medové kornútky s karamelovým krémom. Výborné vianočné pečivo, po ktorom sa zapráši Foto: www.gettyimages.com

Pečiete vianočné pečivo a chceli by ste vyskúšať aj nejaký nový druh? Výborne chutia medové kornútiky s karamelovým krémom, ktoré z sviatočného stola naozaj rýchlo vymiznú. Hoci sa to nezdá, recept na medové kornútky je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj začiatočníci. Ako teda postupovať?

Základné suroviny na medové kornútky

  • 250 gramov hladkej múky
  • 100 gramov práškového cukru
  • 150 gramov medu
  • 2 žĺtky
  • 1 polievková lyžica mlieka
  •  jedlá sóda na špičku noža

Na karamelové krémy ešte potrebujete

  • 1 celé zmäknuté maslo
  • 1 karamelové salko
  •  rum-tuzemák podľa chuti (nemusí byť)

Príprava medových kornútkov krok za krokom

Najprv si pripravte cesto na medové kornútky. Žĺtky zmiešajte s cukrom, následne pridajte med, mlieko, hladkú múku a jedlú sódu. Vytvorte vláčne cesto, ktoré dajte do chladničky na niekoľko hodín odpočinúť.

Odležané medové cesto vyvaľkajte na plát a vykrajujte z neho kolieska, ktoré pečte pri 160 stupňoch Celzia zhruba 10 minút – kým mierne nezhnednú. Po vytiahnutí z rúry kolieska ešte za tepla okamžite stáčajte do kornútku, pretože naozaj rýchlo tvrdnú.

Ako na zdobenie medových kornútkov karamelovým krémom

Maslo, karamelové salko a prípadne aj rum vyšľahajte mixérom do hladkého krému, ktorý dajte vychladnúť do chladničky. Potom s ním naplňte cukrárske vrecko. Medzitým si nachystajte medové kornútky, ktorých vrchnú časť namočte v čokoládovej poleve a následne naplňte karamelovým krémom. Medové kornútiky sa vám môžu zdať najprv tvrdé. Ale akonáhle ich naplníte karamelovým krémom a dáte do chladu, už za dva dni krásne skrehnú.

Zdroj: jenzeny.cz, Recepty všeho druhu | Facebook.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané