Kulinárska klasika novým spôsobom. Ako pripraviť staročeskú polievku?

Zdieľať
polievka
Kulinárska klasika novým spôsobom. Ako pripraviť staročeskú polievku? Foto: www.gettyimages.com

Objavte tradičnú staročeskú zeleninovú polievku obohatenú o chutné knedličky! Táto polievka, ktorá kombinuje korenisté chuti a domáci komfort, je ideálna na zahriatie počas chladných dní. Sledujte našu podrobnú prípravu a dozviete sa, ako pridať do tejto klasiky moderný twist.

Pripravte si s nami lahodnú staročeskú zeleninovú polievku s výraznými knedličkami. Tento recept vás prevedie kombináciou tradičných ingrediencií a moderných kulinárskych techník.

Ingredience

  • 600g mrkvy
  • 250g petržlenu
  • Asi 3 stonky zeleru
  • 1 veľká cibuľa alebo pór
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 350 g mrazeného hrášku
  • Korenie: nové korenie, čierne korenie, soľ, bobkový list, tymián, čerstvá čili paprička, petržlenová vňať
  • 150 ml oleja alebo 10 g masla
polievka
Kulinárska klasika novým spôsobom. Ako pripraviť staročeskú polievku? Foto: www.gettyimages.com

Knedlíčky

  • polohrubá múka – 4 lyžice
  • krupica – 4 lyžice
  • škrob – 1 lyžica
  • cibuľa – 1 ks
  • voda – podľa potreby

Postup

Začnite s prípravou zeleniny. Očistite mrkvu a petržlen, olúpte cibuľu a umyte zeler. Nasekajte na menšie kúsky podľa preferencie. Rozpáľte hrniec, pridajte maslo alebo olej a osmažte cibuľu do zlatista. Pridajte trochu medu pre karamelizáciu. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a restujte s korením. Po 10 minútach zalejte 2 litre horúcej vody a nechajte variť 30 minút. Pridajte mrazený hrášok a možno aj brokolicu. Na záver pridajte cesnak.

Pre knedlíčky zmiešajte múku, škrob, krupicu a nasekanú cibuľu. Postupne pridávajte teplú vodu. Vytvorte cesto a formujte knedlíčky, ktoré vhoďte do polievky. Varte spolu ďalších 5 až 10 minút.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané