Králičia roláda ako od profesionálov

Zdieľať
králik
Králičia roláda ako od profesionálov Foto: depositphotos.com

Objavte, ako premeniť bežnú večeru na exkluzívny gurmánsky zážitok s naším jednoduchým návodom na prípravu rolády z králika. Naučíme vás, ako zvládnuť porcovanie a pripraviť pokrm, ktorý ohromí všetkých vašich hostí.

Králíka netreba len tak hodiť do rúry – hoci je to celkom fajn, môže to byť aj trochu nudné. Čo takto pripraviť z neho roládu? Podrobný návod, ako na to, vám ponúkame práve teraz. Nebojte sa, zvládnete to s prehľadom!

Suroviny (4 porcie)

Na náplň:

  • 300 g králičieho mäsa
  • 100 g najlepšie mladého špenátu
  • 200 ml 33% smotany
  • soľ a korenie

Ďalšie potrebné suroviny:

plát mäsa z králičieho chrbta a bokov

  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • 2 mrkvy
  • 2 zelery
  • soľ, korenie
  • potravinárska fólia

Začnite náplňou

Do mixéra dajte špenát, rezy králičieho mäsa, zalejte smotanou, osoľte a okoreňte. Zmes rozmixuje tak, aby vznikla jemná štruktúra náplne.

Skladajte, rolujte a varte

Na potravinársku fóliu rozložte plátky anglickej slaniny. Mäso z chrbta a bokov mierne rozklepte a rozložte ho na zhruba polovicu anglickej slaniny. Osoľte a okoreňte. Potom na mäso rovnomerne rozotrite polovicu náplne a na ňu poskladajte blanšírovanú zeleninu. Blanšírovanie je skutočne jednoduché.

Zeleninu zakryte zvyšnou časťou náplne a všetko s pomocou fólie zabaľte. Tak, že fólia zostane po obvode rolády, nie vo vnútri.  Roládu zabaľte ešte do druhej vrstvy fólie. Pokiaľ máte doma vákuovačku, môžete skúsiť roládu opatrne zavákuovať. A pozor, teraz dajte roládu do vodného kúpeľa na 3 hodiny na 65 °C. Po vybratí ju zbavte fólie, opečte zo všetkých strán a pridajte prílohu podľa svojho gusta.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané