Objavte, ako premeniť bežnú večeru na exkluzívny gurmánsky zážitok s naším jednoduchým návodom na prípravu rolády z králika. Naučíme vás, ako zvládnuť porcovanie a pripraviť pokrm, ktorý ohromí všetkých vašich hostí.
Králíka netreba len tak hodiť do rúry – hoci je to celkom fajn, môže to byť aj trochu nudné. Čo takto pripraviť z neho roládu? Podrobný návod, ako na to, vám ponúkame práve teraz. Nebojte sa, zvládnete to s prehľadom!
Suroviny (4 porcie)
Na náplň:
- 300 g králičieho mäsa
- 100 g najlepšie mladého špenátu
- 200 ml 33% smotany
- soľ a korenie
Ďalšie potrebné suroviny:
plát mäsa z králičieho chrbta a bokov
- 8 plátkov anglickej slaniny
- 2 mrkvy
- 2 zelery
- soľ, korenie
- potravinárska fólia
Začnite náplňou
Do mixéra dajte špenát, rezy králičieho mäsa, zalejte smotanou, osoľte a okoreňte. Zmes rozmixuje tak, aby vznikla jemná štruktúra náplne.
Skladajte, rolujte a varte
Na potravinársku fóliu rozložte plátky anglickej slaniny. Mäso z chrbta a bokov mierne rozklepte a rozložte ho na zhruba polovicu anglickej slaniny. Osoľte a okoreňte. Potom na mäso rovnomerne rozotrite polovicu náplne a na ňu poskladajte blanšírovanú zeleninu. Blanšírovanie je skutočne jednoduché.
Zeleninu zakryte zvyšnou časťou náplne a všetko s pomocou fólie zabaľte. Tak, že fólia zostane po obvode rolády, nie vo vnútri. Roládu zabaľte ešte do druhej vrstvy fólie. Pokiaľ máte doma vákuovačku, môžete skúsiť roládu opatrne zavákuovať. A pozor, teraz dajte roládu do vodného kúpeľa na 3 hodiny na 65 °C. Po vybratí ju zbavte fólie, opečte zo všetkých strán a pridajte prílohu podľa svojho gusta.