Koláč Ženský rozmar uvíta doma aj každý muž. Vyskúšajte recept

Zdieľať
žena s koláčom
Koláč Ženský rozmar uvíta doma aj každý muž. Vyskúšajte recept Foto: www.gettyimages.com

Ženské rozmary sú rôzne, a obzvlášť muži ich príliš nemusia. Výnimku však predstavuje koláč zvaný Ženský rozmar, na ktorom si radi pochutnajú aj páni. Prezradíme vám, v čom je tento múčnik výnimočný. Tiež vám prinášame ten najlepší recept na Ženský rozmar, ktorý môžete doma vyskúšať aj vy.

Koláč Ženský rozmar má výnimočný názov

Recept na Ženský rozmar je v najrôznejších obmenách známy už po generácie. Piekli ho pritom už naše babičky. Možno, že tento múčnik poznáte aj pod názvom Dámsky rozmar, Dámsky koláč, Ženské rezy alebo napríklad Baronkin vrtoch. A prečo práve taký názov? Ženský rozmar vtipne poukazuje na márnivosť žien a na to, že aj dámske pokolenie si rado zmlsne na niečom sladkom.

Múčnik Ženský rozmar sa skladá celkom zo štyroch vrstiev. A to zo základného korpusu, pikantnejšej zaváraniny, sladkého bielkového snehu a posypky z mletých orechov. Tento koláč vyzerá skvele a ešte lepšie chutí. A to nielen dievčatám a ženám, ale samozrejme aj mužom. Ostatne, presvedčte sa o tom sami!

Recept na Ženský rozmar

Ak budete piecť koláč Ženský rozmar na plechu s rozmermi 34 x 24 centimetrov, potrebujete nasledujúce ingrediencie.

Na cesto

  • 140 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov práškového cukru
  • 210 gramov hladkej múky
  • 4 vaječné žĺtky

Na jednotlivé náplne

  • 1 pohár marhuľovej marmelády
  • 4 vaječné bielky a 140 gramov práškového cukru (na bielkový sneh)
  • 140 gramov mletých vlašských orechov

Príprava Ženského rozmaru krok za krokom

1. Najprv sa pustite do prípravy cesta. Vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte zmäknuté maslo a potom múku. Cesto preložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10 minút pri 175 stupňoch Celzia.

2. Po uplynutí tejto doby cesto vyberte z rúry a rovnomerne pomažte marhuľovou marmeládou, ktorú nešetrite. Na marmeládu navrstvite bielkový sneh, ktorý ste si pripravili vyšľahaním bielkov s práškovým cukrom. Bielkový sneh nakoniec poprášte mletými vlašskými orechmi.

3. Takto pripravený koláč vložte späť do rúry a pečte ďalších 20 až 25 minút pri 175 stupňoch Celzia.

Ako si najlepšie pochutnáte na Ženskom rozmare?

Po upečení je Ženský rozmar veľmi krehký. Preto chvíľu vydržte a nechajte ho vychladnúť. Potom ho nakrájajte na úhľadné kocky a už môžete servírovať. Dobrú chuť!

Zdroj: jenzeny.cz,Recepty všeho druhu | Facebook.com, Zenyvmeste.sk

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané