Keď zamrazíte chleba, môže vám plesnivieť

Zdieľať
chleba v mraziaku
Keď zamrazíte chleba, môže vám plesnivieť Foto: depositphotos.com

Objavte, ako správne zamraziť chlieb, aby si zachoval svoju čerstvosť, vôňu a chuť. Chlieb je základom mnohých domácností, no jeho skladovanie môže byť niekedy výzvou. Zistite, ako predísť chybám pri zmrazovaní chleba, ktoré vedú k jeho znehodnoteniu, a naučte sa triky, vďaka ktorým bude chlieb aj po rozmrazení ako čerstvý.

Ak máme doma prebytok chleba, často končí v mrazničke, aby sme ho mohli využiť neskôr. No niekedy sa stane, že po vybratí a rozmrazení chlieb stráca svoju pôvodnú vôňu a chuť a pôsobí nepríjemne. Ako je to možné?

Obvyklá metóda zamrazenia chleba zahŕňa uloženie polovice bochníka do plastového vrecka a jeho vloženie do mraziaku. Tento prístup však má svoje úskalia. Chlieb obsahuje značné množstvo vlhkosti, ktorá sa v plastovom vrecku po rýchlom zamrazení kondenzuje. Zatiaľ to nemusí byť problém, ale pri rozmrazení sa môžu objaviť plesne, s ktorými máme už veľký problém. Kondenzovaná vlhkosť navyše robí rozmrazený chlieb nepríjemne vláčnym.

chleba
Keď zamrazíte chleba, môže vám plesnivieť Foto: www.freepik.com

Ako teda chlieb zamraziť správne? Naším odporúčaním je vyhnúť sa vyššie uvedenému postupu. Namiesto toho si vezmite čerstvý chlieb a nakrájajte ho na jednotlivé plátky. Tieto plátky rozložte na tanier a vložte do mraziaku. Chlieb tak zamrzne rýchlejšie, nekondenzuje sa voda a predovšetkým nie je v priamom kontakte s plastom. Keď sú plátky chleba zamrznuté, preložte ich do vrecka alebo plastovej nádoby a vráťte späť do mraziaku. Týmto spôsobom môžete vyberať jednotlivé plátky bez potreby rozmrazovania celého kusu. Nezabudnite, že rozmrazovanie by malo prebiehať postupne a na vzduchu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané