Jedlo podľa horoskop. Čo vám podľa znamenia prospeje a čo radšej nejesť?

Zdieľať
horoskop
horoskop Foto: www.shutterstock.com

Jedlo nám nielen dodáva energiu, ale dokáže nás aj pozitívne naladiť, pokiaľ ho správne zvolíme. Vedeli ste však, že jedálniček môžete vyladiť aj podľa svojho znamenia zverokruhu? Možno práve preto stále váhate, čo by ste mali jesť, aby ste sa cítili najlepšie. Poďme teda zistiť, aké jedlá vašej osobnosti najviac svedčia, a ktorým sa radšej oblúkom vyhnúť!

Baran (21. 3. – 20. 4.)

Ohnivý Baran potrebuje jedlo, ktoré mu dodá poriadnu dávku energie. Ideálne sú pre vás pikantné ázijské pokrmy, grilované mäso a zelenina, ale aj ovocie, či čokoláda s pikantnou štipkou chilli. Vaša aktívna povaha tiež ocení čerstvé šaláty obohatené o citrusy, orechy a semienka. Vyhnite sa jedlám, ktoré vás zbytočne zaťažia – najmä ťažkým omáčkam a nudným jedlám bez chute, ktoré vám uberajú energiu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Milí Býci, vaše chuťové poháriky zbožňujú jednoduchosť a zároveň luxus. Ideálnym jedlom pre vás je hubové rizoto, cestoviny s hľúzami, gurmánske syry a voňavý kváskový chlieb. Váš zmysel pre pôžitky doplnia sladké dezerty so smotanou či lahodné krémové zákusky. Radšej sa však vyhýbajte silno spracovaným jedlám a príliš korenistým pokrmom, ktoré narušujú váš citlivý tráviaci systém.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci sú znamením rozmanitosti. Potešia ich jedlá plné rôznorodých chutí, ako tapas, sushi alebo fusion kuchyňa kombinujúca chute z rôznych kútov sveta. Čerstvá zelenina ako fazuľové lusky, cherry paradajky či drobné bobuľové ovocie im dodajú ľahkosť a energiu. Monotónne a ťažké jedlá Blížencom doslova berú radosť zo života, takže im radšej povedzte jasné „nie“.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakom ide najmä o pohodu a domáckosť. Najlepšie im chutí doma pripravená, hrejivá strava ako výdatné dusené jedlá, krémové polievky či recepty od babičky. Skvele ladia s čerstvými morskými plodmi, šťavnatým melónom a chrumkavou uhorkou. Pozor však na príliš veľa pečiva alebo exotické pikantné pokrmy – tie vám nerobia dobre.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Levom vládne dramatická a kráľovská chuť. Svoje ego najlepšie nasýtia zlatistým latte s kurkumou, pokrmami so šafranom či flambovanými dezertmi, ktoré dodajú stolovaniu dramatickosť. Ich energiu posilní zelenina bohatá na železo a sladký med. Vyvarovať by sa mali nudných a bezfarebných jedál, ktoré vôbec nekorešpondujú s ich povahou.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny milujú poriadok a precíznosť, preto im prospieva zdravé, jednoduché jedlo. Obľúbia si bio obilniny, čerstvú zeleninu, fermentované pochúťky ako kimči či kyslú kapustu. Zeleninové rizoto či ľahké šaláty sú pre vás ideálne. Tučné a veľmi spracované jedlá, rovnako ako nepravidelné stravovanie, sú však pre vás veľkým mínusom.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy si potrpia na estetiku aj na tanieri. Lahodiť im budú farebné sushi, vrstvené dezerty (parfait), ktoré sú pastvou pre oči, a krásne servírované šaláty. Cukry by mali čerpať z ovocia, najlepšie im vyhovujú jahody alebo šťavnaté jablká. Pikantné a fádne jedlá ich naopak nepotešia.

Škorpión (24. 10. – 22. 11.)

Intenzívni Škorpióni zbožňujú výrazné chute. Horká čokoláda, ostré kari či jedlá obsahujúce afrodiziaká, ako sú figy alebo čierne čerešne, sú presne ich šálkou kávy. Oslovia ich aj exotické, tajuplné pokrmy. Nevýrazné jedlá, bez štipky originality, ich však nechajú chladnými.

Strelec (23. 11. – 21. 12.)

Dobrodružní Strelci radi objavujú svet aj cez jedlo. Milujú pokrmy ako marocké tajine, vietnamské pho alebo rôzne exotické plody – hlavne čerešne. Ich odvážnosť sa prejaví pokojne aj v ochote ochutnať surové vajce. Odpudzujú ich stereotypné či príliš ostré jedlá, ktoré potláčajú ich dobrodružného ducha.

Kozorožec (22. 12. – 20. 1.)

Kozorožci majú praktický prístup aj k jedlu – dbajú najmä o nutričnú hodnotu. Obľubujú výživné pokrmy ako Wellington, francúzsku cibuľačku alebo crème brûlée. Svoje zdravie si chránia potravinami bohatými na vápnik ako mandle, mliečne produkty a listová zelenina. Moderné, trendové jedlá však príliš neoceňujú.

Vodnár (21. 1. – 20. 2.)

Vodnári sú kreatívni a originálni aj pri jedle. Potešia ich experimentálne recepty, molekulárna gastronómia či nevšedné koktaily s levanduľou. Chutí im medzinárodná a vegánska kuchyňa. Nevyhovujú im ťažké, priemyselne spracované jedlá, ktoré ich zbytočne zaťažujú.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Rybám prospievajú jemné a delikátne chute. Preferujú ľahké krémy, morské plody a krehké mäsá dochutené jemnými bylinkami. Ich intuíciu podporia aj voňavé čaje s kvetinovou príchuťou. Príliš ťažké jedlá a mastné pokrmy môžu poškodiť ich citlivé trávenie, preto je lepšie sa im vyhýbať.

Možno práve takýto spôsob stravovania vám pomôže získať viac energie a radosti zo života. Skúste jedlo podľa znamenia – možno konečne nájdete svoj „chuťový kompas“!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané