Hubový tatarák chutí najviac na hriankach. Vyskúšajte osvedčený recept

Zdieľať
hubový tatarák
Hubový tatarák chutí najviac na hriankach. Vyskúšajte osvedčený recept Foto: www.gettyimages.com

Už ste niekedy jedli hubový tatarák? Rozhodne stojí za vyskúšanie, pretože má skvelú chuť! Prinášame osvedčený recept na hubový tatarák, ktorý je najlepší na hriankach. Ako ho teda urobiť?
Hubový tatarák si pripravte zo zmesi hríbov.

Priniesli ste si z lesa huby a premýšľate, ako ich spracovať? Ak ste našli hríby, suchohríby, kozáky, môžete sa pustiť do prípravy hubového tataráku. Táto pochúťka je totiž najlepšia zo zmesi niekoľkých druhov hríbov. Chutiť vám bude aj z jedného druhu huby, najmä hríbu dubového.

Recept na hubový tatarák

Pripraviť hubový tatarák je veľmi jednoduchá záležitosť. Než sa ale pustíte do varenia, nachystajte si najskôr všetky potrebné suroviny. Čo všetko teda na recept na hubový tatarák potrebujete?

  • 300 gramov čerstvých očistených húb
  • 3 rozotrené strúčiky cesnaku
  • 1 strednú cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • 1 lyžicu jemného (príp. ostrého) kečupu
  • 1 lyžicu worcestrovej omáčky
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 surový žĺtok
  • soľ a mleté korenie podľa chutí
  • 1 lyžicu repkového oleja
tatarák
Hubový tatarák chutí najviac na hriankach. Vyskúšajte osvedčený recept Foto: www.gettyimages.com

Príprava hubového tataráku krok za krokom

Očistené a umyté huby nakrájajte na kocky a opražte zo všetkých strán na repkovom oleji. Huby podlejte vodou a duste ďalších 20 minút. Nakoniec nechajte vodu úplne vypariť. Podusené huby odstavte a nechajte vychladnúť.

V miske zmiešajte rozotrený cesnak s pokrájanou cibuľou, horčicou, kečupom, worcéstrom, sójovou omáčkou a mletou paprikou. Do tejto zmesi vmiešajte vychladnuté huby a všetko podľa chuti osoľte a okoreňte. Do hotového hubového tataráku môžete (avšak nemusíte) vmiešať aj surový žĺtok alebo do neho pridať feferónku.

S čím je hubový tatarák najlepší?

Hubový tatarák vám bude zaručene chutiť na hrianke, ktorú si dostatočne potrite cesnakom. Táto lahôdka z húb je tiež báječná na opečenom toaste. Aby bol na hubový tatarák na hrianke pekný pohľad, môžete ho tiež dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pokrájanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zdroj: jenzeny.czRecepty všeho druhu | Facebook.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané