Hliva ustricová pečenému kuraťu so zemiakmi

Zdieľať
hliva
Hliva ustricová pečenému kuraťu so zemiakmi Foto: www.freepik.com

Hliva ustricová a jej neodolateľné spojenie s pečeným kuracím mäsom a aromatickými zemiakmi. Tento recept nielenže obohatí váš  stôl, ale tiež vám ukáže, ako zdravo a chutne variť s prírodnými surovinami, ktoré máte možno hneď za rohom.

Hliva ustricová, hoci často prehliadaná surovina, môže byť skvelým doplnkom k tradičným prílohám, ako sú zemiaky. Vyskúšajte ju v kombinácii s pečeným kuracím mäsom oživeným rozmarínom. Hlivu si môžete jednoducho nazbierať v lese. Navyše, patrí medzi takzvané medicinálne huby, ktoré môžu výrazne prispieť k vašemu zdraviu. Pravidelná konzumácia hlivy môže dokonca predĺžiť váš život. Doprajte si ju ako lahodný doplnok k vašemu obľúbenému kuraciemu mäsu a zemiakom.

kura so zemiakmi
Hliva ustricová pečenému kuraťu so zemiakmi Foto: www.freepik.com

Recept pre 4 osoby:

  • 1 celé kuracie mäso
  • 5 g celej rasce
  • 100 g žltej cibule
  • 1 zväzok rozmarínu
  • 1 kg zemiakov
  • 300 g hlivy ustricovej
  • 20 g hladkej múky
  • 0,1 l oleja
  • 100 g masla
  • soľ, čierne korenie

Postup

Kuracie mäso očistite, osoľte, okoreňte, dajte rascu a vložte do pekáča spolu s nakrájanou cibuľou a maslom (alebo kúsky masla vložte pod kožu kuracieho mäsa). Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 80 minút. Potom prelejte výpek z kuracieho mäsa do hrnca, pridajte nasekaný rozmarín a restujte dozlatista. Pridajte múku, zalejte vodou alebo vývarom a nechajte prevrieť. Hotovú omáčku preceďte cez jemné sito.

Umyté zemiaky nakrájajte, rozložte na plech, pridajte natrhanú hlivu, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a všetko dobre premiešajte. Pečte v rúre na 180 °C približne 25 minút.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané