
Dali by ste si hermelínový šalát s chrumkavými rožkami alebo bagetkami? Máme pre vás osvedčený recept, ktorý bude rozhodne lahodiť vašim chuťovým bunkám. Urobte si domáci hermelínový šalát s vajcami a majonézou, v ktorom nechýba ani šunka. Tento lahôdkový šalát, ktorého príprava je nesmierne jednoduchá, si rozhodne zamilujete!
Suroviny na domáci hermelínový šalát
- 1 hermelín
- 100 gramov šunky
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- 200 gramov majonézy
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- soľ a korenie na dochutenie
Príprava domáceho hermelínového šalátu krok za krokom
1. Vylúpnite z varených vajec žĺtky, pridajte k nim horčicu a majonézu a túto zmes utvorte do peny.
2. Do krému zo žĺtkov, horčice a majonézy nastrúhajte najemno varený bielok. Následne pridajte na kocky nakrájanú šunku a na malé prúžky nakrájaný hermelín.
3. Hermelínový šalát dôkladne premiešajte a na záver podľa chuti osoľte a okoreňte.
Ako jesť hermelínový šalát
Hotový hermelínový šalát, ktorý ste si pripravili, vložte do chladničky, kde ho nechajte do druhého dňa odpočinúť. Práve takto odležaný domáci hermelínový šalát je najlepší. Hermelínový šalát druhý deň podávajte s čerstvými rožkami alebo bagetkami a túto dokonalú kombináciu si nebudete môcť vynachváliť.