
Za čias našich prababičiek a babičiek sa fazuľová kaša veľmi často varila dohromady s krúpami a zemiakmi. Tie tomuto pokrmu dodali tú správnu chuť a nebola potrebná ani žiadna údenina.
Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Voda
- Hladká múka 2 lyžice
- Cibuľa 1 ks
- Sadlo podľa chuti
- Zemiaky 300 g
- Krúpy 250 g
- Fazuľa 200 g
Postup prípravy
1. Fazuľu namočte na noc do vody. Ďalší deň ich dajte variť v studenej vode – dajte toľko vody, aby fazuľa bola ponorená. Varte tak dlho, kým nezmäkne.
2. Potom pridajte krúpy, ktoré ste predtým prepláchli a tiež pridajte zemiaky nakrájané na kocky.
3. Všetko varte tak dlho, kým sa neuvaria aj krúpy a zemiaky.
4. Na panvici si rozohrejte masť a nechajte na nej speniť najemno nakrájanú cibuľu a potom do tejto zmesi pridajte múku. Akonáhle bude zmes ružovkastá, pridajte studenú vodu, aby vám vznikla zápražka krémovej konzistencie.
5. Zápražku pridajte do hrnca s fazuľami, nechajte prevariť a vypnite.
6. Po dovarení môže byť kaša mierne tekutá, postupne však bude hustejšia a hustejšia.
Zdroj: jenzeny.cz