
Budeme potrebovať:
- 4ks pomaranč
- 1kg cukor
- 9l vody
- 30g kyselina citrónová
Ako na to?
4 pomaranče dôkladne umyjeme a vložíme ich do misky. Zalejeme ich vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti.
Necháme ich chvíľu vo vriacej vode „plávať“ a následne ich vyberieme a utrieme utierkou do sucha.
Osušené pomaranče vložíme do mrazničky na minimálne 2 hodiny, avšak najlepšie na celú noc.
Pomaranče vyberieme z mrazničky a pomelieme ich na mlynčeku, ktorý používame na mletie mäsa. Pomleté pomaranče zalejeme 3 litrami studenej prevarenej vody (alebo filtrovanej vody) a necháme odstáť 10 minút.
Po 10 minútach vodu s pomarančom precedíme cez jemné sito – zbavíme sa veľkých častíc.
Do precedenej pomarančovej šťavy pridáme 6 litrov vody, 1 kg Kr. cukru a 30 g kyseliny citrónovej. Všetko spolu premiešame a prelejeme do veľkej nádoby, kde necháme pomarančový džús odstáť asi 1 hodinu a následne môžeme podávať.
