Domáce kávové rezy s orechmi. Neodolateľný recept pre milovníkov kávy

Zdieľať
kávový koláč
Domáce kávové rezy s orechmi. Neodolateľný recept pre milovníkov kávy Foto: www.gettyimages.com

Objavte tajomstvo výroby dokonalých kávových rezov s orechmi, ktoré obohatia váš popoludňajší relax s kávou. Tento recept kombinuje jemné kakaové a orechové cesto s bohatou krémovou náplňou, pripravenou s pravou kávou a dotykom rumu. Ideálny pre milovníkov sladkostí a kávy!

Recept na kávové rezy s orechmi. Neodolateľná pochúťka k vašej popoludňajšej káve

Kakaové cesto:

  • 6 vajec
  • 5 lyžíc polohrubej múky a 5 lyžíc cukru
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • prášok do pečiva

Orechové cesto:

  • 6 vaječných bielkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky

Krémová náplň:

  • 4 žĺtky
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 6 lyžíc kávy
káva a koláč
Domáce kávové rezy s orechmi. Neodolateľný recept pre milovníkov kávy Foto: www.freepik.com

Rumový sirup (voliteľne):

  • 4 lyžice cukru
  • 250 ml vody
  • trocha rumu alebo rumovej esencie

Postup:

  1. Príprava kakaového korpusu: Oddelíte žĺtky od bielkov a vyšľahajte tuhý sneh z bielkov. V inej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, polohrubou múkou, kakaovým práškom a práškom do pečiva, vytvorte hladké cesto a postupne pridávajte vyšľahaný sneh. Rozprestrite cesto na plech s papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 25 minút. Nechajte korpus vychladnúť.
  2. Príprava orechového korpusu: Vyšľahajte vaječné bielky do tuhej peny, pridajte cukor, jemne mleté vlašské orechy a preosejte polohrubú múku. Rozprestrite cesto na ďalší plech s papierom na  pečenie a pečte tiež pri 180 °C asi 25 minút. Nechajte korpus vychladnúť.
  3. Príprava krémové náplne s kávovou príchuťou: Vyšľahajte žĺtky s cukrom, umiestnite zmes do vodného kúpeľa a varte za stáleho miešania, kým nezhustne. Prilievajte uvarenú kávu, zmes vmiešajte do vaječného krému, nechajte vychladnúť a následne primiešajte zmäknuté maslo.
  4. Zostavovanie a servírovanie: Kakaový korpus rozrežte na dve polovice, pokvapkajte rumovým sirupom a potrite časťou kávového krému. Priklopte orechovým korpusom a navrch rozotrite zvyšný krém. Vrchnú časť nechajte kakaový korpus. Podľa chuti môžete ozdobiť čokoládovou polevou alebo nechať vychladnúť v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do krémovej náplne pridať lyžičku vanilkového extraktu alebo posypať hotové rezy škoricovým cukrom. Tento recept je ideálny pre každého, kto si chce dopriať kúsok sladkého luxusu k svojej káve!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané