Domáca tvarohová buchta. Jednoduchý recept pre zimné poobedie

Zdieľať
tvarohový koláč
Domáca tvarohová buchta. Jednoduchý recept pre zimné poobedie Foto: www.gettyimages.com

Vychutnajte si zimu s úžasnou domácou buchtou! Ponúkame vám jednoduchý recept na tvarohovú buchtu, ktorá obohatí vaše popoludňajšie posedenia pri káve alebo prinesie sladký začiatok dňa. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj vynikajúci – vaši hostia budú nadšení!

Domáca tvarohová buchta: Váš sprievodca pre zimné pochúťky

Chystáte sa na návštevu hostí a chcete im ponúknuť niečo viac než len obyčajný kupovaný dezert? Pripravte im túto lahodnú kombináciu čokolády a tvarohu. Tento dezert je ideálny na dopoludňajšie posedenie pri káve alebo ako sladká pochúťka k raňajkám. Ukážeme vám, ako si pripraviť tento lahodný dezert, ktorý je okrem toho aj veľmi jednoduchý na prípravu.

Na tento lákavý dezert budete potrebovať dve základné zložky: cesto a tvarohovú náplň. Na ich prípravu stačí len niekoľko jednoduchých surovín, ktoré vytvoria dokonale sladkú a esteticky príťažlivú buchtu. Ako prvé si pripravte nasledujúce ingrediencie na cesto:

ppečenie tvarohového koláču
Domáca tvarohová buchta. Jednoduchý recept pre zimné poobedie Foto: www.gettyimages.com
  • 4 vajcia
  • 220 g krupicového cukru
  • 150 g margarínu alebo masla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lyžičky nesladeného kakaového prášku
  • 300 g múky
  • 1,5 dl mlieka

Na tvarohovú náplň budete potrebovať:

  • 500 g tvarohu
  • 4 lyžičky krupice
  • 1 vajce
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • nastrúhanú kôru z citrónu podľa chuti

Pri príprave cesta zmiešajte maslo (alebo margarín) s cukrom a vyšľahajte do peny. Postupne pridajte žĺtky, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, a nakoniec aj mlieko tak, aby vzniklo mierne tekuté cesto. Vmiešajte doň tiež tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejte na plech a pomocou lyžičky naň nanesiete malé kúsky tvarohovej náplne. Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia po dobu 30 minút. Po upečení nechajte buchtu vychladnúť, nakrájajte ju a podávajte.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané