
Vychutnajte si zimu s úžasnou domácou buchtou! Ponúkame vám jednoduchý recept na tvarohovú buchtu, ktorá obohatí vaše popoludňajšie posedenia pri káve alebo prinesie sladký začiatok dňa. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj vynikajúci – vaši hostia budú nadšení!
Domáca tvarohová buchta: Váš sprievodca pre zimné pochúťky
Chystáte sa na návštevu hostí a chcete im ponúknuť niečo viac než len obyčajný kupovaný dezert? Pripravte im túto lahodnú kombináciu čokolády a tvarohu. Tento dezert je ideálny na dopoludňajšie posedenie pri káve alebo ako sladká pochúťka k raňajkám. Ukážeme vám, ako si pripraviť tento lahodný dezert, ktorý je okrem toho aj veľmi jednoduchý na prípravu.
Na tento lákavý dezert budete potrebovať dve základné zložky: cesto a tvarohovú náplň. Na ich prípravu stačí len niekoľko jednoduchých surovín, ktoré vytvoria dokonale sladkú a esteticky príťažlivú buchtu. Ako prvé si pripravte nasledujúce ingrediencie na cesto:

- 4 vajcia
- 220 g krupicového cukru
- 150 g margarínu alebo masla
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lyžičky nesladeného kakaového prášku
- 300 g múky
- 1,5 dl mlieka
Na tvarohovú náplň budete potrebovať:
- 500 g tvarohu
- 4 lyžičky krupice
- 1 vajce
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- nastrúhanú kôru z citrónu podľa chuti
Pri príprave cesta zmiešajte maslo (alebo margarín) s cukrom a vyšľahajte do peny. Postupne pridajte žĺtky, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, a nakoniec aj mlieko tak, aby vzniklo mierne tekuté cesto. Vmiešajte doň tiež tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejte na plech a pomocou lyžičky naň nanesiete malé kúsky tvarohovej náplne. Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia po dobu 30 minút. Po upečení nechajte buchtu vychladnúť, nakrájajte ju a podávajte.